Search
Close this search box.

Cykelbelysning

Säkerhet går före allt annat hos oss på Bikemasters. När vi väljer cyklar, hjälmar, lås och andra produkter i vårt sortiment görs det med säkerhet i åtanke. Utforska vårt urval av lampor, inklusive toppmärken som Bontrager och Sigma. Glöm inte att lagstiftningen kräver cykelbelysning, med böter på 500 kr per lampa vid försummelse.

Behöver du rådgivning eller har frågor om en specifik modell? Kontakta vår kundtjänst. Ju mer du berättar, desto bättre kan vi assistera.

Varför är cykelbelysning så viktigt?

Att vara synlig när man är ute och cyklar är grundläggande för varje cyklists säkerhet. Säkerheten på vägen börjar med att synas, speciellt i de mörkare timmarna eller vid dåliga väderförhållanden. Hos Bikemasters förstår vi betydelsen av detta och lägger därför alltid stor vikt vid att erbjuda de bästa produkterna för din säkerhet. Cykelbelysning är inte bara en tilläggsutrustning, det representerar en sköld mellan dig och potentiella risker. Det fungerar som en länk mellan dig och andra trafikanter, vilket meddelar dem om din närvaro. Cykelbelysning är din första försvarslinje mot oförutsedda händelser, särskilt i mörkret. En bra cykelbelysning är därför inte bara en komfort, det är en livsförsäkring när du navigerar genom stadens gator eller landsvägens slingrande vägar.

Modern teknik för bästa synlighet med LED lampor

Hos Bikemasters erbjuder vi ett brett utbud av LED-lampor, designade för både fram och bak på din cykel. Oavsett om du navigerar genom staden eller utforskar skogsvägar, har vi LED-lösningar för alla dina cyklingbehov. Nedan listar vi varför du bör investera i LED- lampor.

Energieffektiva: Mindre energiförbrukning betyder längre batterilivslängd.

Lång livslängd: LED-lampor varar avsevärt längre än traditionella lampor.

Starkt ljus: Exceptionell ljusstyrka och klarhet för optimal synlighet.

Investerar du i en LED-lampa hos Bikemasters, får du inte bara en produkt, utan en långvarig lösning för säkerhet och synlighet på vägen. Utforska vårt sortiment och se ljuset med LED!

Vitt eller gult ljus för att lysa upp vägen framför?

Att välja rätt cykelbelysning handlar inte bara om estetik, det spelar även en avgörande roll i hur väl du ser och syns på vägen. Låt oss bryta ner fördelarna med både vitt och gult ljus för att hjälpa dig fatta ett informerat beslut.

Vitt ljus för klarhet och precision

Vitt ljus är känt för sin starka och klara belysning. Det återspeglar objektets verkliga färger och ger cyklister en kristallklar uppfattning av vägen framför. Speciellt på välbelysta stadsgator där det finns många visuella distraktioner kan vitt ljus hjälpa till att framhäva vägmarkeringar och potentiella hinder. Dess skarpa och intensiva natur gör det till ett populärt val bland många cyklister.

Gult ljus för komfort och synlighet i svåra förhållanden

Gult ljus har en varmare ton, vilket kan vara mjukare för ögonen, särskilt under längre cykelturer. Gult ljus är känt för att minska bländning, vilket kan vara fördelaktigt när man cyklar i områden med mycket motljus. Dessutom har det gula ljuset en exceptionell förmåga att tränga igenom dimma och andra låg sikt-förhållanden. Så för de som ofta cyklar i tät dimma eller under skymningstimmar, kan gult ljus vara en ovärderlig tillgång.

Så, vilken cykelbelysning ska man välja?

Beslutet mellan vitt och gult ljus beror i slutändan på dina personliga preferenser och de miljöer du oftast cyklar i. Är du en stadscyklist som vill ha skarp belysning? Vitt ljus kan vara bäst för dig. Cyklar du ofta i dimmiga områden eller föredrar en mjukare belysning? Då kan gult ljus vara ditt bästa val.

Cykellampor från kända varumärken

På Bikemasters inser vi betydelsen av att välja rätt utrustning, särskilt inom cykelbelysning. Det är anledningen till att vi stolt samarbetar med några av cykelindustrins mest respekterade varumärken. Sigma, Bontrager, Herrmans och Busch & Müller är inte bara namn – de representerar toppkvalitet och pålitlighet inom cykelvärlden. Dessa märken har över åren, genom konstant forskning och noggrann kvalitetskontroll, etablerat sig som giganter inom deras nisch.

Dessa varumärken upprätthåller strikta produktionsstandarder för att garantera att varje lampa inte bara möter, utan överstiger kundernas förväntningar. Vare sig det handlar om eleganta cykellampor för landsvägscykling eller robusta alternativ för offroad-äventyr, har Sigma, Bontrager, Herrmans och Busch & Müller stått i framlinjen av innovation och design. En investering i en lampa från dessa varumärken är mer än bara ett köp; det är att säkra en följeslagare för dina nattliga äventyr.

När det är dags att välja en ny cykellampa, önskar vi på Bikemasters att du känner fullständigt förtroende för ditt val. Genom att erbjuda topprodukter från dessa framstående märken, säkerställer vi kvalitet, pålitlighet och stil. För oss handlar det inte bara om en belysningskälla, det är även en investering i din säkerhet och glädje på vägen.

Dynamo eller Batteridriven Belysning

När det kommer till cykelbelysning ställs många inför valet mellan dynamo eller batteridrivna lampor. Båda alternativen har sina unika fördelar, och valet kan bero på ens specifika behov och preferenser. Här går vi igenom de främsta fördelarna med vardera alternativet.

Dynamo-belysning

Självförsörjande Energi: En av de största fördelarna med dynamo-belysning är att du aldrig behöver oroa dig för att batterierna tar slut. Så länge du cyklar, producerar dynamon ström till dina lampor.

Miljövänligt: Inget behov av att byta ut eller ladda batterier vilket innebär mindre avfall och mindre påverkan på miljön.

Kostnadseffektivt: Trots en högre initial kostnad, kan en dynamo vara mer kostnadseffektiv på lång sikt eftersom du slipper köpa nya batterier.

Tillförlitlighet: Med färre rörliga delar och ingen oro för batteriets livslängd är dynamobelysning ett pålitligt val för den som cyklar regelbundet.

Batteridriven Belysning

Flexibilitet: Batteridrivna cykellampor kan enkelt tas av och sättas på olika cyklar, vilket gör dem perfekta för dem som har mer än en cykel.

Ljusstyrka: Moderna cykellampor på batteri kan ofta ge ett starkare lyse jämfört med dynamo-lampor, vilket är särskilt värdefullt i mycket mörka områden eller offroad-cykling.

Enkel Installation: Dessa cykellampor kräver oftast ingen komplicerad installation och kan fästas direkt på din cykel utan behov av verktyg.

Valfrihet: Med ett brett utbud av modeller och storlekar kan cyklister välja den bästa lampa baserat på deras specifika behov, från kompakta nödlampor till kraftfulla strålkastare.

Handla online eller besök vår butik

Hos Bikemasters erbjuder vi en smidig shoppingupplevelse både online och i vår fysiska butik. I vår webbshop kan du enkelt bläddra igenom vårt sortiment, jämföra produkter och genomföra ditt köp med bara några klick. Föredrar du att se och känna på produkterna innan köp? Välkommen in till vår butik där våra kunniga medarbetare guidar dig genom ditt val. Oavsett hur du väljer att handla, står vi redo att erbjuda dig en förstklassig service.

Vi på Bikemasters garanterar bra cykelbelysning

Hos Bikemasters prioriterar vi alltid din säkerhet när du är ute på vägen. Genom vårt noggrant utvalda sortiment av högkvalitativ cykelbelysning, ser vi till att du inte bara blir sedd, du kan även lysa upp din väg med precision och självförtroende. Oavsett om det är i mörker, tät dimma eller när solen börjar gå ned, garanterar vår belysning ditt bästa skydd. När du handlar cykelbelysning från Bikemasters, investerar du inte enbart i en produkt. Du investerar i din egen trygghet. Vi är stolta över att kunna erbjuda produkter som kombinerar kvalitet, hållbarhet och överlägsen ljusstyrka. För en tryggare cykeltur, välj Bikemasters. Upptäck vårt breda sortiment av cykellampor idag.

Vanliga frågor och svar:

Hur stark cykellampa ska man ha?

Styrkan på din cykellampa mäts ofta i lumen. För stadscykling där det finns annan belysning räcker det oftast med en lampa som har mellan 50-200 lumen. Däremot om du använder cykeln i områden där det finns lite eller ingen belysning, som i skogen eller på landsbygden, rekommenderas det att använda en lampa med minst 400-600 lumen eller mer. Ju högre lumen, desto starkare ljusstyrka, vilket kan vara särskilt viktigt i terräng där det är avgörande att se vägen framför tydligt.

Vad säger lagen om cykelbelysning?

Enligt svensk lag ska cyklar ha belysning som kan synas på 300 meter avstånd när det råder mörker eller dålig sikt. Fram på cykeln bör det vara ett fast eller blinkande vitt eller gult ljus. Bak på cykeln ska det vara ett fast eller blinkande rött ljus. Lagen syftar till att garantera cyklisters säkerhet, och se till att andra trafikanter lätt kan upptäcka cyklister under dessa förhållanden.

Får man ha blinkande ljus på cykeln?

Ja, det är tillåtet att ha blinkande lampa på cykeln. Men det finns krav att beakta. Framljuset får vara antingen fast eller blinkande, medan bakljuset, om det blinkar, ska ha minst 200 blinkningar per minut för att säkerställa att du syns ordentligt i mörkret och i trafiken.

Kan man få böter om man cyklar utan lampa?

Ja, om du bryter mot lagen och använder en cykel utan fungerande belysning kan det resultera i att du behöver betala böter. För närvarande är bötesbeloppet 500 kr per lampa. Detta understryker vikten av att alltid ha fungerande cykellampor, inte bara för din egen säkerhet utan även för att undvika ekonomiska påföljder.

Storleksguide

Er sittposition på cykeln påverkas av kroppslängd, hur Ni cyklar och typ av cykel. Om Ni inte har tidigare erfarenheter av att välja storlek rekommenderar vi att du rådgör med oss eller besöker en butik och prov cykla innan beställning. Nedan följer lite hjälp om vilken storlek Ni skall välja, om Ni trots det är osäkra så ring gärna eller maila oss.

Standardcykel/City

Cykelstorlek

Din längd

43 cm

ca 140 - 160 cm

47 cm

ca 150 - 165 cm

51 cm

ca 160 - 180 cm

55 cm

ca 170 - 195 cm

59 cm

ca 185 - 205 cm

60 - 65 cm

ca 190 - 210 cm

Junior

Cykelstorlek

Din längd

12

ca 90 - 105 cm

16

ca 100 - 120 cm

20

ca 115 - 130 cm

24

ca 125 - 150 cm

26

ca 145 cm