Search
Close this search box.

Kassett

På Bikemasters finner du ett brett sortiment av cyklar och tillbehör som uppfyller varje cyklists behov. En viktig del av vårt utbud är cykelkassetten – en ofta förbisedd men vital komponent för din cykling. Vi är glada över att kunna presentera ett omfattande urval av kassetter som möter alla dina förväntningar och behov.

Vad är en Cykelkassett?

En cykelkassett är en grundläggande men vital del av din cykels drivlina, bestående av flera kuggar monterade på bakhjulet. Dessa kuggar, som varierar i storlek, är avgörande för att bestämma cykelns utväxling. Antalet växlar och storleken på tänderna på dessa kuggar är direkt kopplade till hur din cykel presterar under olika förhållanden. En välvald kassett kan göra en enorm skillnad i din cykelupplevelse.

Vikten av rätt kassett för din cykel

Att välja rätt kassett är avgörande för både cykelns prestanda och din komfort. Olika typer av cykling kräver olika konfigurationer. Mountainbike-cyklister kanske föredrar en kassett med större utväxlingsomfång för tuff terräng, medan vägcyklister kan föredra en snävare och mer optimerad kassett för snabbhet och effektivitet. Oavsett din cykelstil, spelar valet av kassett en avgörande roll.

Shimano kassetter hos Bikemasters

På Bikemasters är vi stolta över att erbjuda ett exklusivt och brett sortiment av Shimano-kassetter. Shimano, som är en av de mest framstående och respekterade tillverkarna inom cykelindustrin, är välkänd för att skapa kassetter av högsta kvalitet. Deras kassetter är utformade för att erbjuda både enastående hållbarhet och imponerande prestanda. Oavsett om du är en entusiastisk hobbycyklist eller en seriös tävlingscyklist, kommer du att hitta en Shimano-kassett som passar perfekt för dina specifika behov hos oss på Bikemasters.

Vårt utbud av Shimano-kassetter täcker en mängd olika cykelstilar och krav. Med Shimano får du en pålitlig och hållbar komponent som kan förvandla din cykelupplevelse, oavsett terräng eller intensitet. Utforska vårt utbud och upptäck skillnaden en Shimano-kassett kan göra för din cykling.

Delad kassett vs. hel kassett

En intressant aspekt av kassetter är valet mellan en delad kassett och en hel kassett. En delad kassett tillåter dig att byta ut enskilda kuggar när de slits, vilket kan vara ett mer kostnadseffektivt alternativ för vissa cyklister. Å andra sidan, är en hel kassett enklare att installera och underhålla, då den byts ut som en enhet. Båda typerna har sina fördelar och det bästa valet beror på dina personliga preferenser och cykelbehov.

Hur man väljer rätt kassett

Att välja rätt kassett för din cykel involverar flera överväganden. Förutom att tänka på antal växlar och storleken på tänderna, bör du också överväga din cykeltyp, vanliga cykelrutter och personliga cykelvanor. En större kassett med fler tänder ger lättare utväxling, vilket är idealiskt för klättring och tuff terräng. En mindre kassett, å andra sidan, ger hårdare utväxling och är bättre lämpad för snabba, platta sträckor.

Kassetter för olika typer av cyklar

På Bikemasters har vi kassetter som passar alla typer av cyklar. Vårt sortiment inkluderar kassetter designade för mountainbikes, racercyklar, hybridcyklar och mer. Varje typ av cykel kräver en specifik kassett för att maximera prestandan. Vi hjälper dig att hitta den perfekta kassetten som matchar dina specifika cykelbehov och förbättrar din övergripande cykelupplevelse.

Rätt verktyg för installation och underhåll av cykelkassetter

Att byta din kassett är en viktig del av cykelunderhållet och kräver rätt verktyg. En korrekt installerad och väl underhållen kassett kan markant förbättra din cykels prestanda och livslängd. Regelbundet underhåll, inklusive rengöring och smörjning, är avgörande för att hålla din kassett i toppskick.

Experthjälp av kasetter från Bikemasters

Vårt team på Bikemasters är här för att hjälpa dig med alla dina frågor och behov gällande kassetter. Vi erbjuder expertis och tjänster för installation, underhåll, och rådgivning för att hjälpa dig att välja rätt kassett. Vi är dedikerade till att ge dig bästa möjliga service och säkerställa att du är helt nöjd med ditt köp.

Vanliga frågor och svar

Nedan har vi sammanställt en lista med vanliga frågor och svar om kassetter för att hjälpa dig att förstå och underhålla denna viktiga komponent. Vi på Bikemasters vill hjälpa dig till en bra cykelupplevelse.

Vad är kassett på cykel?

En kassett på en cykel är en grupp av kuggar som sitter på bakhjulet. Denna samling kuggar arbetar tillsammans med kedjan för att reglera cykelns utväxling, vilket är avgörande för hur cykeln hanterar olika terränger och lutningar.

Måste man byta kassett när man byter kedja?

Ja, det är ofta rekommenderat att byta kassett när du byter kedja, speciellt om kassetten visar tecken på slitage. Att göra detta försäkrar om en jämn och effektiv växling och förhindrar överdrivet slitage på den nya kedjan.

Hur ofta ska man byta kassett?

Frekvensen för att byta kassett varierar beroende på användning och underhåll. Generellt sett bör du överväga att byta kassett efter varje 2-3 kedjebyten eller när du börjar uppleva problem med växling. Regelbundet underhåll kan hjälpa till att förlänga en kassetts livslängd.

Hur ser man om en kassett är sliten?

Tecken på en sliten kassett inkluderar kuggar med utslitna, avsmalnade eller “hajfensliknande” tänder. Om du märker att kedjan inte sitter ordentligt på kuggarna eller att det finns problem med växling, kan det vara dags att byta kassett.

Hur vet man vilken kassett man ska ha?

Att välja rätt kassett kräver att du beaktar din cykeltyp, den typ av terräng du cyklar på, din personliga cykelstil, och den utväxling du önskar. Kontakta gärna våra experter på Bikemasters för råd om att välja en kassett som passar just dina behov.

Storleksguide

Er sittposition på cykeln påverkas av kroppslängd, hur Ni cyklar och typ av cykel. Om Ni inte har tidigare erfarenheter av att välja storlek rekommenderar vi att du rådgör med oss eller besöker en butik och prov cykla innan beställning. Nedan följer lite hjälp om vilken storlek Ni skall välja, om Ni trots det är osäkra så ring gärna eller maila oss.

Standardcykel/City

Cykelstorlek

Din längd

43 cm

ca 140 - 160 cm

47 cm

ca 150 - 165 cm

51 cm

ca 160 - 180 cm

55 cm

ca 170 - 195 cm

59 cm

ca 185 - 205 cm

60 - 65 cm

ca 190 - 210 cm

Junior

Cykelstorlek

Din längd

12

ca 90 - 105 cm

16

ca 100 - 120 cm

20

ca 115 - 130 cm

24

ca 125 - 150 cm

26

ca 145 cm