Search
Close this search box.

Cykellås

Skydda din cykel med ett lås, det är en väl värd investering. Vi rekommenderar alltid att du låser din cykel på ett korrekt sätt och gärna kompletterar med ett extra lås för ökad säkerhet. Du gör det svårare för tjuven och om det ändå skulle ske så är det en förutsättning att du låst din cykel med ett godkänt lås för att få hjälp från försäkringsbolagen.

Vi har lås för alla typer av cyklar, allt från enklare vajerlås till kraftigare bygellås. Vi erbjuder även GPS-Spårare från Powunity till elcyklar.
Har du frågor kring en speciell produkt eller vill ha personlig rådgivning är du varmt välkommen att besöka oss i butiken alternativt kontakta vår kundtjänst. Ju mer information du ger oss ju bättre svar kan vi ge dig.

Visar alla 20 resultat

Välj rätt cykellås

Det finns många olika typer av cykellås att välja mellan och det kan vara svårt att veta vilket man ska välja. De mest populära låsen är bygellås, ramlås, och vajerlås. Ditt val av cykellås bör baseras på var du kommer att förvara din cykel och vilken typ av cykel du har.

Bygellås

Bygellås är bland de mest säkra cykellåsen på marknaden. Detta robusta lås gör det svårt för tjuven att snabbt och ljudlöst bryta upp låset och låsa upp cykeln. Vi har flera olika modeller av bygellås i vårt sortiment, bland annat från den välkända tillverkaren Abus.

Ramlås

Ett ramlås är ett bra komplement till ditt huvudlås. Ramlås fästs permanent på cykelramen och låser bakhjulet. Hos oss hittar du godkända ramlås som effektivt kompletterar ditt bygellås eller vajerlås.

Vajerlås

Vajerlås är lätta och smidiga att använda, vilket gör dem till ett populärt val bland cyklister. De är bra för att låsa fast cykeln till ett fast föremål och finns i olika längder och tjocklekar. Kom ihåg att även om vajerlås kan vara ett bra val för vissa situationer, bör de kompletteras med ett bygellås eller ramlås för ökad säkerhet.

Låsa fast din cykel på rätt sätt

Det räcker inte med att bara ha ett bra cykellås, du behöver också veta hur du låser fast din cykel på rätt sätt. Du bör alltid låsa fast cykeln vid ett fast föremål, som till exempel ett cykelställ eller en lyktstolpe. Genom att använda två lås ökar du säkerheten ytterligare och undviker cykelstölder.

Använd ett godkänt cykellås

Att använda ett godkänt cykellås är avgörande för att skydda din cykel mot stöld. Ett godkänt cykellås har testats och bedömts mot specifika säkerhetsstandarder för att se till att det ger tillräckligt skydd. Dessa lås kan göra det svårare för tjuvar att snabbt bryta upp låset och stjäla din cykel, vilket kan avskräcka dem från att ens försöka.

Försäkringsbolag kräver ofta att du använder ett godkänt cykellås för att din cykel ska vara berättigad till stöldskydd. Detta beror på att godkända cykellås ger mer pålitligt skydd jämfört med icke-godkända lås. Så om du vill ha fred i sinnet och skydda din investering, bör du alltid använda ett godkänt cykellås när du låser din cykel.

Hos Bikemasters hittar du ett brett utbud av godkända cykellås. Vi erbjuder produkter från pålitliga märken som Abus, vilka är kända för sin höga kvalitet och hållbarhet. Oavsett vilken typ av cykel du har, kan du vara säker på att du hittar ett lämpligt godkänt lås i vårt sortiment.

Bikemasters vägleder dig till rätt cykellås

Vi förstår att det kan vara överväldigande att välja rätt lås med så många alternativ tillgängliga. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa. Med vår expertkunskap och passion för cykling, kan vi vägleda dig genom processen och hjälpa dig att välja det cykellås som bäst uppfyller dina behov och förväntningar. Så oavsett om du är en ivrig cyklist eller bara använder din cykel för att pendla till jobbet, kan du lita på Bikemasters för att hålla din cykel säker.

På Bikemasters, ser vi fram emot att hjälpa dig att hitta det perfekta cykellåset och bidra till en tryggare cykelupplevelse. Kontakta oss, vi brinner för service!

Vanliga frågor och svar:

Hur ser man om ett cykellås är godkänt?

Ett godkänt cykellås är oftast märkt med en etikett eller stämpel som indikerar att det uppfyller vissa säkerhetsstandarder. Till exempel, i Sverige kan du leta efter SBSC-godkänd märkning.

Vad är ett kättinglås?

Ett kättinglås består av en serie länkar (vanligtvis av stål) som är förbundna för att bilda en kedja. Denna kedja lindas runt cykeln och ett fast föremål, och låses sedan med ett lås.

Vilket lås är bäst till cykel?

Valet av lås beror på dina specifika behov. Ett bygellås är oftast starkt och svårt att bryta upp, men kan vara tungt att bära runt. Ett vajerlås är lättare och mer flexibelt, men kan vara lättare att klippa igenom. Ett godkänt lås av hög kvalitet från en betrodd tillverkare som Abus är alltid ett bra val.

Vart kan man köpa cykellås?

Du kan köpa cykellås hos oss på Bikemasters! Vi har ett brett sortiment av lås i olika prisklasser och modeller. Du kan shoppa i vår butik eller online. Välkommen!

Storleksguide

Er sittposition på cykeln påverkas av kroppslängd, hur Ni cyklar och typ av cykel. Om Ni inte har tidigare erfarenheter av att välja storlek rekommenderar vi att du rådgör med oss eller besöker en butik och prov cykla innan beställning. Nedan följer lite hjälp om vilken storlek Ni skall välja, om Ni trots det är osäkra så ring gärna eller maila oss.

Standardcykel/City

Cykelstorlek

Din längd

43 cm

ca 140 - 160 cm

47 cm

ca 150 - 165 cm

51 cm

ca 160 - 180 cm

55 cm

ca 170 - 195 cm

59 cm

ca 185 - 205 cm

60 - 65 cm

ca 190 - 210 cm

Junior

Cykelstorlek

Din längd

12

ca 90 - 105 cm

16

ca 100 - 120 cm

20

ca 115 - 130 cm

24

ca 125 - 150 cm

26

ca 145 cm