Sök
Stäng denna sökruta.

Herrcyklar

Upptäck herrcyklar från ledande varumärken till bra priser! Herrcykeln är en kategori av cykel som varit uppskattad i alla år av våra kunder. Klassiska herrcyklar med otroligt stabil ramuppbyggnad. Det finns mycket att välja på men vi kan garantera en sak. Du blir nöjd oavsett vilken cykel du väljer!

Allt ifrån klassiska herrcyklar till något sportigare! Välj mellan många olika modeller, färger och komponenter.

Har du frågor kring en speciell modell och vill ha personlig rådgivning är du varmt välkommen att besöka oss i butiken eller kontakta vår kundtjänst. Ju mer information du ger oss ju bättre svar kan vi ge dig.

Välkommen till Bikemasters – Din destination för herrcyklar

Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren cyklist, är Bikemasters din one-stop-shop för att köpa en herrcykel online eller i butik. Med vårt stora utbud av herrcyklar från kända varumärken, vår utmärkta kundservice och vårt engagemang för kvalitet och hållbarhet, är vi säkra på att det finns något i vårt sortiment som uppfyller dina kriterier för du ska hitta den perfekta herrcykeln hos oss. Välkommen till Bikemasters – din destination för herrcyklar!

Hos oss hittar du vad du behöver

Cyklar är ett populärt val för dig som söker efter ett transportmedel som är miljövänligt, ekonomiskt och gynnsamt för hälsan. Det finns många olika ramtyper för herrcyklar anpassade för män, beroende på vilket ändamål och vilka preferenser man har. En vanlig typ av cykel för män är den klassiska herrcykeln. Dessa cyklar har en upprätt sittställning som gör dem bekväma att köra på längre sträckor till exempel till och från jobbet.

Investera i en cykel istället för att ta bilen – Spara tid och pengar

Med en cykel tar du dig enkelt och bekvämt fram i trafiken och slipper trängas på bussen eller sitta fast i bilköer. Du sparar pengar genom att minska dina bensinkostnader och parkeringsavgifter, och du får dessutom vardagsmotion! Du bidrar även till en renare miljö genom att prioritera cyklarna framför bilen. Det är en miljövänlig transportform som minskar luftföroreningar och trafikstockningar samt antalet bilar inne i tätorter. Dessutom kan cykling hjälpa till att minska stressnivåerna och förbättra den mentala hälsan genom att frigöra endorfiner. Det finns många olika cyklar inom kategorin herr att välja på, vi hjälper dig innan du genomför ditt köp.

Kvalitet och pris – Hitta vad du söker

Vi erbjuder herrcyklar i alla prisklasser, från budget till lyx, för att alla ska kunna hitta något som uppfyller deras krav och önskemål. Vi väljer noggrant ut våra produkter för att säkerställa att de uppfyller våra höga krav på kvalitet och prestanda. Oavsett om du väljer en klassisk cykel med lägre antal växlar eller en sportigare variant med fler växlar kan du vara säker på att du får en produkt som är byggd för att hålla, från ett varumärke av hög kvalitet, oavsett prisklass.

Energibesparing och miljövänlighet – för en grönare framtid

Att cykla är inte bara ett smart och bekvämt transportalternativ, utan också ett miljövänligt val. Cyklar har låga koldioxidutsläpp och bidrar därmed till en renare och mer hållbar framtid. Genom att cykla istället för att köra bil minskar du ditt koldioxidavtryck och gör en bra insats för miljön.

Tillbehör – Maximera komfort och säkerhet

När du gör ditt köp hos oss kan du även hitta en mängd tillbehör som passar just din cykel. Vi har allt från batteri, hjälmar, lås och belysning till cykelkorgar och pakethållare. Investera i rätt tillbehör för att maximera både komfort och säkerhet under dina cykelturer.

Anpassa din cykel – Skräddarsy en som passar dig

Hos oss kan du anpassa din cykel så att den passar dina unika behov och preferenser. Vi erbjuder ett stort utbud av diverse färger, storlek på ram, tum och tillbehör så som pakethållare för att skapa en cykel som är helt skräddarsydd för dig. Vi har allt från klassiska modeller till mer sportigare modeller. Tala med våra experter för att få hjälp med att hitta den perfekta kombinationen av funktioner och design för din cykel.

Underhåll och skötsel – Så tar du hand om din cykel

För att förlänga livslängden och säkerställa optimal prestanda är det viktigt att sköta om den på rätt sätt. Regelbunden rengöring, smörjning och justering av komponenter är avgörande för att hålla din cykel i toppskick. Ju mer och intensivare du använder din cykel, desto större är behovet av service och underhåll. Vi erbjuder livstids fri service, vilket innebär att du får hjälp med justering av kedja, bromsar och växlar, uppsmörjning av komponenter samt pumpning av däck kostnadsfritt så länge du äger cykeln.

För hälsan – Fysiska och mentala fördelar

Att cykla är inte bara ett effektivt och miljövänligt transportalternativ, utan det är även bra för din hälsa. Cykling ger dig möjlighet att få regelbunden motion utan att anstränga dig för mycket, om du inte tar i allt du har förstås. Dessutom har regelbunden cykling visat sig ha positiva effekter på både fysisk och mental hälsa, inklusive minskad stress, förbättrad kondition och ökat välbefinnande.

Vanliga frågor och svar

Nedan svarar vi på några populära frågor folk ofta ställer. Vill du ha rådgivning är du varmt välkommen att besöka vår butik eller kontakta vår kundtjänst.

Vad kostar en herrcykel?

Priset varierar beroende på märke, kvalitet och funktioner. Hos oss finns herrcyklar i olika prisklasser, från klassiska alternativ till lyxiga, högpresterande modeller. Vi erbjuder även regelbundna erbjudanden och rabatter, så det är alltid en bra idé att regelbundet besöka oss online eller vår butik om du vill köpa en herrcykel som passar din budget.

Vilken storlek ska jag välja på herrcykel?

För att hitta rätt storlek bör du mäta din egen kroppslängd och skrittlängd. Generellt sett kommer cyklar med större ramstorlekar att passa längre individer, medan mindre ramstorlekar passar kortare personer bättre. Våra experter hjälper dig gärna att hitta rätt storlek och utföra justeringar så att cykeln passar dig perfekt.

Vilken typ ska jag välja?

Valet av cykeltyp beror på dina individuella behov och vad du planerar att använda den till. Om du mest ska cykla i stadsmiljö kan en av våra klassiska modeller eller en hybridcykel vara ett bra alternativ. För längre turer eller terrängcykling kan en mountainbike eller en landsvägscykel vara mer lämplig. Tveka inte att fråga våra experter om råd för att välja rätt cykeltyp för dina behov.

Vad är det för skillnad mellan en herr- och damcykel?

Den främsta skillnaden mellan herr- och damcyklar ligger i utformningen av cykelns ram. Herrcyklar har oftast en horisontell överrör, medan damcyklar har ett mer snedställt överrör som gör det enklare att kliva av och på. Det finns dock många unisex-cyklar på marknaden som passar både män och kvinnor bra. Det viktigaste är att cykeln är bekväm att cykla på och passar dina individuella behov.

Storleksguide

Er sittposition på cykeln påverkas av kroppslängd, hur Ni cyklar och typ av cykel. Om Ni inte har tidigare erfarenheter av att välja storlek rekommenderar vi att du rådgör med oss eller besöker en butik och prov cykla innan beställning. Nedan följer lite hjälp om vilken storlek Ni skall välja, om Ni trots det är osäkra så ring gärna eller maila oss.

Standardcykel/City

Cykelstorlek

Din längd

43 cm

ca 140 - 160 cm

47 cm

ca 150 - 165 cm

51 cm

ca 160 - 180 cm

55 cm

ca 170 - 195 cm

59 cm

ca 185 - 205 cm

60 - 65 cm

ca 190 - 210 cm

Junior

Cykelstorlek

Din längd

12

ca 90 - 105 cm

16

ca 100 - 120 cm

20

ca 115 - 130 cm

24

ca 125 - 150 cm

26

ca 145 cm