Sök
Stäng denna sökruta.

Cykelvagnar

För barnet, barnen eller hunden. Samma princip gäller vagnarna som vårt övriga sortiment. Kvalité och säkerhet är inte något vi tummar med. Alla våra varumärken från enklaste slang till exklusivaste cykeln genomgår kontroller av vår personal. Produkter som inte håller måttet tas helt enkelt inte in. Här har du cykelvagnar till hunden, barnen eller barnet som är busenkla att koppla av och på cykeln. Säkerhet är viktigt och med vagnarna i vårt utbud kan du känna dig trygg.

Har du frågor kring en speciell modell utav våra varumärken och vill ha personlig rådgivning/Offert? Ställ din fråga till vår kundtjänst. Ju mer information du ger oss, desto bättre svar kan vi ge dig.

Cykelvagnar avsedda för ett eller två barn

För familjer med ett barn erbjuder Bikemasters en rad enkla och praktiska cykelvagnar som är designade för att säkert och bekvämt transportera ditt barn under cykelturer. Våra enkelsitsiga cykelvagnar är utrustade med säkerhetsbälten, justerbart ryggstöd och vadderade sitsar för att garantera att ditt barn sitter bekvämt och säkert under hela resan.

För familjer med två barn finns det flera modeller av cykelvagnar som är utformade för att rymma båda barnen på ett säkert och bekvämt sätt. Dessa dubbelvagnar har plats för två barn sida vid sida eller i tandem, beroende på modellen. Precis som enkelsitsiga cykelvagnar, är våra dubbelvagnar utrustade med säkerhetsbälten, justerbart ryggstöd och bekväma sitsar för att säkerställa att dina två barn åker tryggt och bekvämt under cykelturen.

Bekvämligheter och säkerhetsfunktioner

Oavsett om du väljer en enkel- eller dubbelvagn, är alla våra cykelvagnar designade med bekvämlighet och säkerhet i åtanke så att ditt barn kan kännas tryggt. De inkluderar funktioner som:

 • Stabila och lättrullade hjul för en smidig och bekväm körning
 • Parkeringsbroms för att säkert parkera vagnen vid pauser eller stopp
 • Inbyggda fönster för att ge barnen en trevlig utsikt och bra ventilation
 • Högkvalitativa material och konstruktion för att säkerställa långvarig hållbarhet

För att göra din cykelvagn ännu mer praktisk och bekväm för dina barn, erbjuder vi en rad tillbehör som kan användas med både enkelsitsigavagnar och dubbelvagnar.

Hitta rätt cykelvagn för din familj

Att välja rätt cykelvagn för din familj beror på flera faktorer, inklusive antalet barn, banrnens ålder och storlek samt dina cyklingsvanor. Vi hjälper dig mer än gärna att hitta den perfekta cykelvagnen för ditt barn och familj, oavsett om du behöver en enkelvagn eller en dubbelvagn för att transportera två barn.

Cykelvagn avsedd för husdjur

Om du istället för barn vill ta med ditt husdjur på cykelturer är en cykelvagn som är speciellt designad för husdjur det bästa alternativet. Vi erbjuder ett utbud av cykelvagnar som är anpassade för att säkert och bekvämt transportera dina husdjur, oavsett om det är hundar, katter eller andra små djur.

Funktioner för en säker och bekväm resa

Våra husdjursvänliga cykelvagnar är utrustade med funktioner som gör resan så säker och bekväm som möjligt för ditt husdjur. Detta inkluderar:

 • Ventilation för att ge frisk luft och en behaglig temperatur.
 • Golvskydd som är enkla att rengöra och skyddar mot smuts och fukt.
 • Justerbara säkerhetsbälten för att hålla ditt husdjur säkert på plats under resan.
 • Inbyggda fönster som ger ditt husdjur möjlighet att titta ut och njuta av utsikten.

Våra cykelvagnar för husdjur finns i olika storlekar och modeller, vilket gör det enkelt att hitta en vagn som passar just ditt husdjurs storlek och behov. Vissa modeller är även utformade för att rymma flera husdjur, så att de kan åka tillsammans.

Genom att välja en cykelvagn anpassad för ditt husdjur kan du njuta av härliga cykelturer tillsammans med din fyrbenta vän, med vetskapen om att de åker säkert och bekvämt.

Cykelvagnar med mer än att användningsområde

Förutom att transportera barn och husdjur kan cykelvagnar också användas för att frakta gods och utrustning. Bikemasters erbjuder ett utbud av cykelvagnar med lastutrymme och förvaring som är perfekta för att ta med dig allt du behöver för dina äventyr, oavsett om det är en picknick, träningsutrustning eller inköpskassar.

Våra lastvänliga cykelvagnar är utformade med funktioner som gör det enkelt och säkert att transportera gods och utrustning, inklusive:

 • Stora och rymliga lastutrymmen som är lättillgängliga och lätta att packa.
 • Robust och stabil konstruktion som klarar tyngre laster utan att påverka cyklingens prestanda.
 • Säkerhetsremmar och krokar för att hålla dina varor säkert på plats under färden.

Olika storlekar och modeller för olika behov

Vi erbjuder cykelvagnar med lastutrymme och förvaring i olika storlekar och modeller, så att du kan hitta en vagn som passar dina specifika behov. Vissa modeller är utformade för att bära större och tyngre laster, medan andra är mer kompakta och lätta, vilket gör dem idealiska för mindre transporter och kortare resor.

Många av våra lastvänliga cykelvagnar kan också användas för att transportera barn och husdjur, vilket gör dem till en mångsidig lösning för familjer med barn som behöver extra förvaringsutrymme under sina äventyr. Genom att välja en cykelvagn med både lastutrymme och passagerarkapacitet kan du enkelt anpassa vagnen efter dina behov och önskemål.

Att investera i en cykelvagn med lastutrymme och förvaring kan vara ett utmärkt sätt att utöka dina cyklingmöjligheter och göra dina äventyr ännu mer bekväma och praktiska. Oavsett om du behöver extra förvaring för picknick, sportutrustning eller inköp, kommer en lastvänlig cykelvagn från Bikemasters att vara en värdefull och användbar följeslagare på dina cykelturer.

Cykelvagn eller lådcykel?

Att välja mellan en cykelvagn och en lådcykel kan vara en utmaning, eftersom båda har sina fördelar och nackdelar. Om du överväger att välja en cykelvagn framför en lådcykel, kan följande argument hjälpa dig att fatta ett beslut:

Fördelar

 • Flexibilitet: Cykelvagnar kan enkelt kopplas och kopplas bort från cykeln, vilket gör det enkelt att använda cykeln utan vagn när det inte behövs. Detta är en stor fördel om du vill använda din cykel för olika ändamål.
 • Kostnad: Cykelvagnar är ofta billigare än lådcyklar och kan vara ett mer ekonomiskt alternativ för familjer med begränsad budget.
 • Förvaring: Cykelvagnar kan enkelt fällas ihop och förvaras när de inte används, vilket sparar utrymme i ditt hem eller garage.
 • Användning på olika cyklar: En cykelvagn kan användas med olika cyklar genom att montera en dragkrok på varje cykel. Detta gör det möjligt för flera familjemedlemmar att använda vagnen med sina egna cyklar.

Nackdelar

 • Stabilitet: Cykelvagnar kan vara mindre stabila än lådcyklar, särskilt vid högre hastigheter eller på ojämnt underlag.
 • Lastkapacitet: Cykelvagnar har ofta en lägre lastkapacitet än lådcyklar, vilket kan vara en begränsning för större familjer med fler barn eller när man transporterar mycket last.

Om du värdesätter flexibilitet, låg kostnad och enkel förvaring, kan en cykelvagn vara det bästa valet för dig. Cykelvagnar är ett utmärkt alternativ för de som vill ha en praktisk och prisvärd lösning för att transportera barn, husdjur eller last under cykelturer. Men om du har behov av större lastkapacitet och ökad stabilitet kan en lådcykel vara ett bättre alternativ.

Praktiska tillbehör du inte får missa

För att göra din cykelvagn så funktionell och bekväm som möjligt erbjuder vi en rad praktiska tillbehör som kan anpassas efter dina behov och önskemål. Här är några av de mest populära tillbehören som du inte bör missa när du köper en cykelvagn från Bikemasters:

Robusta hjul att använda utanför cykelbanan: Robusta hjul gör det möjligt för dig att använda din cykelvagn utanför vanliga cykelbanor och på ojämna terränger som grusvägar, skogsstigar, snö eller sandstränder. Dessa hjul är designade för att ge bättre grepp och stabilitet och förbättra cykelvagnens prestanda på svårare underlag.

Extra dragkrok för varje cykel: En extra dragkrok gör det enkelt och bekvämt att växla mellan olika cyklar när du använder din cykelvagn. Med en extra dragkrok monterad på varje cykel kan du snabbt och smidigt byta cykel utan att behöva flytta dragkroken varje gång.

Cargo rack för extra förvaring: Ett cargo rack är ett praktiskt tillbehör för att utöka förvaringsutrymmet på din cykelvagn. Cargo rack monteras enkelt ovanpå vagnen och ger dig extra plats för att packa ytterligare utrustning, picknick, leksaker eller inköp. Detta är särskilt användbart för längre cykelturer eller för familjer som behöver extra utrymme för att transportera allt som behövs för en dag ute.

Investera i några av våra praktiska tillbehör för att göra din cykelvagn ännu mer funktionell och bekväm för dig och din familj. Med rätt tillbehör kan du anpassa din cykelvagn efter dina behov och önskemål och få ut det mesta av dina cykelturer och äventyr.

Den säkra och hållbara cykelvagnen från Burley

Burley är ett välrenommerat företag som specialiserar sig på att designa och tillverka högkvalitativa cykelvagnar som är både säkra och funktionella. Genom åren har Burley blivit synonymt med innovation och pålitlighet inom industrin av cykelvagnen, och de erbjuder ett brett utbud av produkter för att passa olika behov och livsstilar.

Företaget grundades 1978 av Alan Scholz, som började bygga cykelvagnar för att transportera sina egna barn och deras saker på cykelturer. Idag har Burley utvecklats till en internationellt erkänd tillverkare av cykelvagnar, känd för sina kvalitetsprodukter och sitt engagemang för att visa säkerhet och hållbarhet.

En av de främsta fördelarna med Burley-cykelvagnar är just deras säkerhet. Alla Burley-vagnar genomgår noggranna tester och uppfyller eller överträffar internationella säkerhetsstandarder. De är utrustade med funktioner som 5-punkts säkerhetsbälten, parkeringsbromsar och synliga reflekterande material för att säkerställa att både förare och passagerare är skyddade under färden.

Utöver säkerhet är Burley också kända för sina användarvänliga och praktiska designfunktioner. Många av deras cykelvagnar är enkla att montera och demontera, vilket gör dem perfekta för förvaring och transport. De erbjuder också en mängd olika modeller som kan anpassas efter olika behov, från enkla och prisvärda vagnar för nybörjare till lyxiga och mångsidiga vagnar för dem som vill ha det bästa inom komfort och funktionalitet.

Burley-cykelvagnen är inte bara begränsad till att transportera barn. De erbjuder även vagnar för husdjur och lastvagnar för att hjälpa dig att transportera allt från hundar och katter till matvaror och campingutrustning.

Burley är ett pålitligt val för alla som söker den säkra, hållbara och funktionella cykelvagnen för sina barn, husdjur eller last. Med en lång historia av innovation och kvalitetsprodukter kommer du därför att känna dig trygg i att du gör en smart investering när du väljer en Burley-cykelvagn. Vi på Bikemasters är stolta över att vara återförsäljare av just Burley-cykelvagnen.

Viktiga funktioner för en cykelvagn

När du letar efter den perfekta cykelvagnen är det viktigt att ta hänsyn till olika funktioner som påverkar komfort, säkerhet och användarvänlighet. Här är några av de viktigaste funktionerna som du bör titta efter när du väljer en cykelvagn:

Säkerhet

Säkerheten är det viktigaste att tänka på när du väljer en cykelvagn. Se till att vagnen har:

 • Ett stabilt och robust chassi som klarar belastningen och ger en smidig körning.
 • Säkerhetsbälten för att hålla barnen säkert fastspända.
 • En parkeringsbroms för att säkerställa att vagnen inte rör sig när den står stilla.
 • Reflexer och belysning för att öka synligheten i trafiken.

Komfort

För att säkerställa att dina barn men även husdjur njuter av cykelturen, är komfort en viktig faktor. Tänk på följande funktioner:

 • Bekväma säten med justerbart ryggstöd och vadderade bälten.
 • God dämpning och fjädring för att minska ojämnheter från vägen.
 • Ventilation och skydd mot väder och vind, som regnskydd och solskydd.
 • Tillräckligt med utrymme för barnen att sitta bekvämt och röra sig fritt.

Användarvänlighet

En användarvänlig cykelvagn gör det enkelt för dig att använda och hantera vagnen under dina cykelturer. Några viktiga funktioner är:

 • Enkel montering och demontering av cykelvagnen från cykeln.
 • Lättviktig konstruktion som gör det enkelt att dra vagnen och manövrera den.
 • Hopfällbar design för enkel förvaring och transport.
 • Lättåtkomligt förvaringsutrymme för att förvara personliga tillhörigheter, tillbehör och inköp.

Anpassningsbarhet

En mångsidig cykelvagn kan anpassas efter dina behov och önskemål, vilket gör den mer användbar och praktisk. Tänk på att välja en cykelvagn som:

 • Kan konverteras för att bära både barn och last.
 • Har utbytbara hjul för olika typer av terräng och underlag.
 • Erbjuder möjligheten att använda olika tillbehör, såsom regnskydd, solskydd och extra förvaring.
 • Kan justeras för att passa barn i olika åldrar och storlekar.

Genom att tänka på dessa viktiga funktioner när du väljer en cykelvagn kan du hitta en modell som passar dina behov och ger en säker, bekväm och praktisk lösning för dina cykelturer och äventyr.

Vi tillhandahåller service i toppklass

På Bikemasters är vi stolta över att erbjuda service i toppklass för våra kunder. Vi förstår att när du köper en cykelvagn, vill du vara säker på att du får den bästa möjliga produkten och den bästa möjliga kundupplevelsen. Här är några av de sätt som vi strävar efter att ge dig service i toppklass när du handlar hos oss.

Personlig rådgivning och expertis

Våra kunniga och vänliga medarbetare är här för att hjälpa dig att hitta den perfekta cykelvagnen och tillbehören för dina behov. Vi lyssnar noggrant på dina krav och rekommenderar de bästa produkterna baserat på din livsstil, din familj och även dina cyklingsvanor.

Brett sortiment av kvalitetsprodukter

Vi erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa cykelvagnar, cyklar och tillbehör från välkända och pålitliga varumärken. Vi väljer noggrant våra produkter för att garantera att de uppfyller våra höga krav på säkerhet, hållbarhet och användarvänlighet.

Efterköpssupport och garanti

När du köper en cykelvagn eller annan produkt från Bikemasters kan du vara säker på att vi kommer att vara där för att erbjuda support och hjälp om du någonsin behöver det. Våra produkter kommer med en tillverkargaranti, och vi erbjuder även snabb och effektiv service om något skulle hända med din cykelvagn.

Snabb och smidig leverans

Vi vet att du är ivrig att komma igång med din nya cykelvagn, så vi erbjuder snabb och smidig leverans på det som finns i lager direkt till din dörr. Vårt mål är att göra inköpsprocessen så enkel och bekymmersfri som möjligt för dig.

Fortlöpande support och rådgivning

Vi är här för att hjälpa dig långt efter att du har köpt din cykelvagn. Om du har frågor om användning, underhåll eller tillbehör, är våra experter bara ett samtal eller e-post bort. Vi är engagerade i att se till att du får ut det mesta av din cykelvagn och är nöjd med ditt köp.

Vår prioriterar att hålla vår service i toppklass. Vi är här för att hjälpa dig att hitta den perfekta cykelvagnen och tillbehören för dina behov och att se till att du är nöjd med ditt köp under många år framöver.

Vanliga frågor och svar:

När kan man börja ha barn i cykelvagn?

Det rekommenderas att barn börjar åka i en cykelvagn när de kan sitta upp själva utan stöd, vanligtvis runt 9-12 månaders ålder. För yngre barn finns det särskilda babyskydd som kan användas i vissa cykelvagnar, men det är viktigt att kontrollera att din cykelvagn är kompatibel med dessa innan du använder dem.

Vilken cykelvagn ska jag välja?

Valet av cykelvagn beror på dina behov och din familjs storlek. För familjer med ett barn finns det enkla cykelvagnar, medan det för familjer med två barn finns vagnar som rymmer båda barnen. Det finns även cykelvagnar för husdjur och vagnar som kan omvandlas till barnvagn, promenadvagn eller transportvagn för förvaring. Viktigt att tänka på är även vikt, säkerhet och komfort för barnen samt vilka tillbehör som kan användas med vagnen.

Hur länge åker barn i cykelvagn?

Barn kan åka i cykelvagn så länge de är bekväma och säkra. Det finns ingen exakt ålder då barn slutar åka i cykelvagn, men det är vanligt att barn börjar föredra att cykla själva när de blir lite äldre och mer självständiga. Generellt sett kan barn åka i en cykelvagn upp till de är omkring 6-7 år gamla, men det kan variera beroende på barnets storlek och vagnens kapacitet.

Vilken vikt klarar cykelvagnen?

Viktkapaciteten för en cykelvagn varierar beroende på modellen och tillverkaren. De flesta cykelvagnar för barn är konstruerade för att klara en totalvikt mellan 20 och 50 kg. Detta inkluderar vikten av passagerare, last och eventuella tillbehör. För att säkerställa en säker och bekväm åktur med cykelvagnen är det viktigt att inte överbelasta vagnen och att följa tillverkarens rekommendationer angående maximal vikt.

När det gäller lastvagnar och cykelvagnar för husdjur, varierar viktkapaciteten också mellan olika modeller och märken. Dessa vagnar kan ha en viktkapacitet mellan 30 och 100 kg eller mer. Återigen är det viktigt att följa tillverkarens rekommendationer och att inte överbelasta cykelvagnen för att undvika skador på vagnen, cykeln och eventuella passagerare.

Kan man ha cykelvagn på elcykel?

Ja, det är möjligt att använda en cykelvagn med en elcykel. Det är viktigt att kontrollera att elcykeln är kompatibel med cykelvagnen och att den har tillräcklig dragkapacitet för att dra vagnen och dess last. Det är även viktigt att följa säkerhetsföreskrifter och rekommendationer för både elcykeln och cykelvagnen för att säkerställa en trygg och bekväm cykeltur.

Storleksguide

Er sittposition på cykeln påverkas av kroppslängd, hur Ni cyklar och typ av cykel. Om Ni inte har tidigare erfarenheter av att välja storlek rekommenderar vi att du rådgör med oss eller besöker en butik och prov cykla innan beställning. Nedan följer lite hjälp om vilken storlek Ni skall välja, om Ni trots det är osäkra så ring gärna eller maila oss.

Standardcykel/City

Cykelstorlek

Din längd

43 cm

ca 140 - 160 cm

47 cm

ca 150 - 165 cm

51 cm

ca 160 - 180 cm

55 cm

ca 170 - 195 cm

59 cm

ca 185 - 205 cm

60 - 65 cm

ca 190 - 210 cm

Junior

Cykelstorlek

Din längd

12

ca 90 - 105 cm

16

ca 100 - 120 cm

20

ca 115 - 130 cm

24

ca 125 - 150 cm

26

ca 145 cm