Search
Close this search box.

Cykelhandtag

Komplettera din cykel med ett par handtag som är rätt för just dig. Ett skönt och behagligt grepp ger dig ökad kontroll över din cykel och kan verka avlastande för armar och handleder. Allt för att du ska kunna njuta av längre turer med din cykel. Vi erbjuder handtag för alla cykelmodeller, från MTB till standard och elcyklar.

Har du frågor kring en speciell produkt eller vill ha personlig rådgivning är du varmt välkommen att besöka oss i butiken alternativt kontakta vår kundtjänst. Ju mer information du ger oss ju bättre svar kan vi ge dig.

Utforska vårt noggrant utvalda sortiment av cykelhandtag

På Bikemasters har vi ett fokuserat sortiment av cykelhandtag, varje designat för specifika behov och preferenser.

  • MTB-handtag: Våra MTB-handtag är framtaget för att hantera tuff terräng, erbjudande starkt grepp och kontroll. Dessa är idealiska för äventyrliga cyklister som kräver tillförlitlighet på ojämn mark.
  • Standardhandtag: Våra standardhandtag kombinerar komfort och hållbarhet, perfekt för stadscykling och daglig pendling. Dessa är designade för ergonomisk komfort och långvarig användning.
  • Specialiserade handtag: För de som söker specifika egenskaper, erbjuder vi handtag med vibrationdämpning och ergonomisk design, idealiska för ojämn terräng och långdistanscykling.

Varje cykelhandtag är tillverkat av högkvalitativa material som gummi, skum, och silikon, valda för deras hållbarhet och grepp. Med ett utbud av färger och mönster, kan du anpassa din cykel till din stil. Upptäck det perfekta handtaget för din cykelstil hos Bikemasters.

Välj rätt handtag för din cykel för bra grepp

När du står inför valet av handtag till cykeln, är det viktigt att noggrant överväga några centrala faktorer.

Användningsområde – anpassa efter cykeltyp och körstil

Det första steget i att välja rätt handtag är att tänka på din cykeltyp och hur du använder den. För MTB-cyklister som navigerar på ojämn terräng är det viktigt med handtag som erbjuder maximalt grepp och stötdämpning. Om du däremot använder cykeln för lugnare stadskörning eller pendling, kan komfort och hållbarhet vara högre prioriterat. Att välja ett handtag som passar just ditt användningsområde säkerställer att du får den bästa möjliga upplevelsen varje gång du sätter dig på cykeln.

Komfort och storlek – ergonomi för långvarig cykling

Komfort och storlek är avgörande när du väljer dina cykelhandtag. Ett ergonomiskt designat handtag som passar väl i din hand och stödjer ditt naturliga grepp är nyckeln till en skön cykeltur. Detta är särskilt viktigt för längre turer där fel handtag kan leda till trötthet eller obehag. Ett bra cykelhandtag bör känns som en förlängning av din arm, vilket ger dig full kontroll och komfort även under de längsta och mest krävande turerna.

Material och textur – hitta rätt grepp och känsla

Valet av material och textur är kritiskt för handtagets funktionalitet och komfort. Gummi, skum och silikon erbjuder olika nivåer av grepp och komfort. Vissa material är bättre för våta förhållanden, medan andra är optimala för att absorbera vibrationer från ojämn terräng. Det gäller att välja ett material som inte bara ger dig ett fast grepp, men också känns bra mot huden och erbjuder långvarig hållbarhet.

Hur ofta bör du byta cykelhandtag?

Hur ofta du bör byta cykelhandtag beror på många faktorer, såsom hur ofta och intensivt du använder din cykel, vilken typ av terräng du cyklar på, och handtagens kvalitet och material. Här är en del riktlinjer:

  • Användning och slitage: Om du cyklar regelbundet, särskilt i tuff terräng som MTB-cykling, kan handtagen slitas snabbare. I dessa fall kan det vara lämpligt att byta cykelhandtag varje år eller till och med oftare.
  • Synligt slitage: Om handtagen börjar visa tecken på slitage, som sprickor, betydande slitage, eller att de blivit hårda och inte längre erbjuder tillräckligt grepp, är det dags att byta ut dem.
  • Komfort och greppförlust: Om du märker att greppet försämras eller att handtagen inte längre känns bekväma, bör du överväga att byta dem. Komfort och säkerhet är avgörande när du cyklar.
  • Materialkvalitet: Handtag av högre kvalitet kan hålla längre än billigare alternativ. Om du har investerat i handtag av hög kvalitet, kanske du inte behöver byta dem lika ofta.
  • Regelbunden kontroll: Det är bra att regelbundet kontrollera handtagens skick, speciellt innan längre turer. Detta hjälper till att identifiera eventuella problem innan de påverkar din säkerhet eller komfort.
  • Personliga preferenser: Vissa cyklister föredrar att byta handtag ofta för att bibehålla en specifik känsla eller uppdatera sin cykels utseende.

Sammanfattningsvis, medan det inte finns en strikt tidsram för när cykelhandtag bör bytas, är det viktigt att vara uppmärksam på tecken på slitage och försämrad funktion för att säkerställa en säker och bekväm cykelupplevelse.

Pris och kvalitet hos Bikemasters

Trots vårt fokuserade sortiment, strävar vi på Bikemasters efter att erbjuda handtag som är både högkvalitativa och prisvärda. Vi tror att god kvalitet inte behöver vara överdrivet dyr, och vårt mål är att erbjuda hållbara handtag som inte kompromissar på prestanda eller komfort. Genom att balansera kvalitet och pris, ser vi till att du får det bästa värdet för dina pengar.

Expertis och engagemang

Vårt engagemang på Bikemasters är att tillhandahålla ett noggrant urval av handtag som uppfyller våra kunders varierande behov. Vår expertis sträcker sig över olika cykelstilar och användningsområden, och vi är dedikerade till att hjälpa dig hitta det perfekta handtaget som kompletterar din cykel och dina cykelvanor.

Kontakta Bikemasters för personlig rådgivning

Om du behöver hjälp med att välja rätt handtag, tveka inte att kontakta oss. Vårt team av experter på Bikemasters är redo att erbjuda personlig rådgivning, antingen via telefon, e-post eller i vår butik. Vi är här för att säkerställa att du hittar det perfekta handtaget som inte bara passar din cykel, utan också dina unika cykelvanor och preferenser.

Storleksguide

Er sittposition på cykeln påverkas av kroppslängd, hur Ni cyklar och typ av cykel. Om Ni inte har tidigare erfarenheter av att välja storlek rekommenderar vi att du rådgör med oss eller besöker en butik och prov cykla innan beställning. Nedan följer lite hjälp om vilken storlek Ni skall välja, om Ni trots det är osäkra så ring gärna eller maila oss.

Standardcykel/City

Cykelstorlek

Din längd

43 cm

ca 140 - 160 cm

47 cm

ca 150 - 165 cm

51 cm

ca 160 - 180 cm

55 cm

ca 170 - 195 cm

59 cm

ca 185 - 205 cm

60 - 65 cm

ca 190 - 210 cm

Junior

Cykelstorlek

Din längd

12

ca 90 - 105 cm

16

ca 100 - 120 cm

20

ca 115 - 130 cm

24

ca 125 - 150 cm

26

ca 145 cm