Christiania Bikes

Vi på Bikemasters är stolta representanter för Christiania Bikes, de omåttligt populära och kultförklarade lådcyklarna i hög kvalitet från Danmark. De robusta cyklarna byggs för hand med mycket kärlek och känsla och varje unik lådcykel som lämnar Bornholm där de idag tillverkas, är ett hantverk i sig.

Har du frågor kring en speciell modell och vill ha personlig rådgivning är du varmt välkommen att besöka oss i butiken eller kontakta vår kundtjänst. Ju mer information du ger oss ju bättre svar kan vi ge dig.

Christiania Bikes Taxi 5001

83.895kr

Christiania Bikes Light Straight Plus E-Drive

49.999kr

Christiania Bikes S-Bike E-Drive

79.900kr

Christiania Bikes P Box

39.999kr

Christiania Bikes 30+ 6 Kindergarden E-drive

59.999kr

Christiania Bikes Light Shortbox E-Drive

48.200kr

Christiania Bikes Light Plus Steps

64.900kr

Christiania Bikes Light Plus

31.900kr

Christiania Bikes Light Original E-Drive

41.999kr

Christiania Bikes Light Original

29.999kr

Christiania Bikes Light 26″ Electric

51.999kr 38.999kr

Christiania Bikes Event Bike E-Drive

59.999kr

Fördelar med Christiania bikes

Fler och fler upptäcker fördelarna med att äga en lådcykel, vilket märks då vi hela tiden ser ett ökat antal omkring oss. Det är inte konstigt, med en lådcykel upplever du en känsla av frihet och flexibilitet och kan lätt och smidigt ta dig mellan olika platser utan att behöva stå i bilköer eller vänta på busshållplatser.

Lådcyklar från Christiania Bike

Lådcyklarna har gott om lastutrymme och är ett tacksamt hjälpmedel i vardagen. De används flitigt vid allt från hämtningar på förskolan, till matinköpen eller till den härligaste sommarutflykten med familj och vänner.

Eldriven Christiania Bike

Du kan få din lådcykel både som eldriven och som standard utan el. Bikemasters har tagit fram modeller tillsammans med den svenska distributören speciellt komponerade för vad vi tror passar den svenska marknaden, dessa strävar vi alltid efter att erbjuda för omgående leverans. Har du speciella önskemål kan du själv vara med och designa din egen lådcykel tillsammans med oss.

Christiania Bikes modeller kan du komponera med allt från olika slags kapell till utökade säten samt olika slags tillbehör som gör att den matchar med just dig och dina behov. 

 

Upplev glädjen med en lådcykel

En lådcykel kommer bringa många stunder av glädje samtidigt som den i längden gynnar både plånboken, miljön och hälsan. Den släpper inte ut några fossila bränslen och kräver inga dyra drivmedel för att kunna brukas, en god investering helt enkelt.


Ta hjälp av en expert

Har du frågor kring någon speciell modell eller vill veta mer om våra lådcyklar så är du varmt välkommen in till oss i butiken alternativt kan du kontakta vår kundtjänst. I butiken finns det även alltid modeller tillgängliga för provcykling.

Fördelar med lådcyklar

Fler och fler upptäcker fördelarna med att äga en lådcykel, vilket märks då vi hela tiden ser ett ökat antal omkring oss. Det är inte konstigt, med en lådcykel upplever du en känsla av frihet och flexibilitet och kan lätt och smidigt ta dig mellan olika platser utan att behöva stå i bilköer eller vänta på busshållplatser. Lådcyklarna från Christiania Bike har gott om lastutrymme och är ett tacksamt hjälpmedel i vardagen. De används flitigt vid allt från hämtningar på förskolan, till matinköpen eller till den härligaste sommarutflykten med familj och vänner.

En lådcykel kommer bringa många stunder av glädje samtidigt som den i längden gynnar både plånboken, miljön och hälsan. Den släpper inte ut några fossila bränslen och kräver inga dyra drivmedel för att kunna brukas, en god investering helt enkelt.

How it's made

Christiania Bikes is a Danish manufacture that has produced bicycle trailers since 1978 and cargo bikes since 1984. The company is owned by the founders, Lars Engstrøm and Annie Lerche.

The main office and the production facility are located on the countryside in green surroundings on Bornholm. Currently, the production area expands more than 3000m2.

The production facility consists of modern machineries and facilities as well as a developed IT-infrastructure. Not only are products from Christiania Bikes environmentally friendly, the mindset of the production is also highly focused on being that. For example this mindset includes environmentally friendly heating, electricity and sorting of waste. More than 26 full-time employees are working at Christiania Bikes including carpenters, black smiths, engineers and bicycle mechanics.

Storleksguide

Er sittposition på cykeln påverkas av kroppslängd, hur Ni cyklar och typ av cykel. Om Ni inte har tidigare erfarenheter av att välja storlek rekommenderar vi att du rådgör med oss eller besöker en butik och prov cykla innan beställning. Nedan följer lite hjälp om vilken storlek Ni skall välja, om Ni trots det är osäkra så ring gärna eller maila oss.

Standardcykel/City

Cykelstorlek

Din längd

43 cm

ca 140 - 160 cm

47 cm

ca 150 - 165 cm

51 cm

ca 160 - 180 cm

55 cm

ca 170 - 195 cm

59 cm

ca 185 - 205 cm

60 - 65 cm

ca 190 - 210 cm

Junior

Cykelstorlek

Din längd

12

ca 90 - 105 cm

16

ca 100 - 120 cm

20

ca 115 - 130 cm

24

ca 125 - 150 cm

26

ca 145 cm