Sök
Stäng denna sökruta.

Förmånscykel

Vad är en förmånscykel?

En förmånscykel, en trend som växer sig starkare globalt, är mer än bara ett transportmedel, det är en investering i hälsa, miljö och ekonomi. Genom att erbjuda förmånscyklar har arbetsgivare runtom i världen tagit ett steg framåt mot en grönare och sundare framtid. Hos Bikemasters är vi stolta över att leda denna rörelse genom att erbjuda både traditionella cyklar och elcyklar i vårt sortiment av förmånscyklar.

Hur förmånscykel fungerar

Att integrera en förmånscykel via arbetet i ditt dagliga liv är en smidig process med många fördelar. Det hela börjar med ett avtal där cykeln leasas under en tidsperiod om tre år. Under denna tid betalas kostnaden vanligtvis av arbetsgivaren via den anställdas bruttolön. Det betyder att du som anställd betalar via avdrag på lönen vilket kan resultera i skattelättnader och andra ekonomiska fördelar. Genom att erbjuda förmånscykel kan anställda njuta av alla fördelarna med att ha tillgång till en högkvalitativ cykel, samtidigt som de bidrar till en mer hållbar transportlösning och miljö.

YEC977 49Crescent Elina grand.WebJpg

Våra förmånscyklar

Räkna ut din kostnad per månad

Din månadskostnad:
0.00kr / mån
Ungefärligt restvärde:
0.00kr
Du sparar:
0.00kr
Cykelns totalpris:
0.00kr
Ovanstående kalkyl är ett räkneexempel, olika faktorer kan påverka din månadskostnad. Kontakta vår företagsavdelning idag för ett affärsförslag

Daglig cykling - ett hälsosamt och hållbart val!

Cykling är mer än bara ett effektivt och pålitligt transportsätt, det är även en kraftfull investering i din personliga hälsa och i planetens välmående. Nedan listar vi fakta som demonstrerar de fördelar du uppnår genom att välja cykeln framför andra transportmedel:

 • Förbättrad hälsa med daglig motion: Genom att integrera endast 30 minuters fysisk aktivitet i din vardag, som att cykla, åtnjuter du betydande hälsofördelar. Detta dagliga engagemang för din kropp hjälper inte bara till att stärka ditt immunförsvar utan förbättrar också din sömnkvalitet. Dessutom minskar du risken för att utveckla hjärt- och kärlsjukdomar.
 • Minimerad miljöpåverkan: Valet av cykel som ditt primära färdmedel är också ett ställningstagande för miljön. Visste du att du minskar ditt personliga koldioxidavtryck tiofaldigt genom att cykla istället för att ta bilen för samma sträcka? Med varje tramptag bidrar du aktivt till att minska koldioxidutsläppen och främjar därmed en hållbar och miljömedveten livsstil.
 • Ekonomisk smartness: Att cykla är inte bara fördelaktigt för din hälsa och miljön utan är även snällt mot din plånbok. Kostnaden för att köpa och underhålla en cykel är överraskande låg, motsvarande endast 1% av kostnaden för att köpa och underhålla en bil. Med andra ord, cykling erbjuder dig en ekonomiskt effektiv lösning.


Att införliva cykling i din dagliga rutin är således ett strategiskt val som belönar dig på flera nivåer.

en kvinna pa sin halsosamma dagliga cykeltur
safety

Riskfritt

Ingen kapitalbindning, cyklarna hyrs direkt från vår kreditpartner.

snap

Enkelt

Minimal insats för företaget – maximalt nöje för medarbetaren!

shuttle

Startklart

Färdigt koncept, minimal administration för företaget

technical support 2

Support

Personlig hjälp att komma igång, samt support längs vägen.

service 1

Service

Serviceavtal med professionella cykelspecialister i hela landet.

summer web

Så funkar det att få en förmånscykel via jobbet

Finansiering och Försäkring

Bikemasters hjälper till med avtalen:
Företag → Finansiär
Företag → Anställd

Så funkar det att hyra

Hyresupplägg på 36 månader med både cykel och tillbehör

Visningar, beställningsportal, samt hjälp med beräkning av bruttolöneavdrag och förmånsvärde ingår i konceptet

Bruttolöneavdrag direkt på medarbetarens lön
Medarbetare ges möjlighet att köpa loss cykeln efter avtalstidens slut

Vill du veta mer? Tveka inte på att kontakta oss om du har frågor eller funderingar.

Fördelar med förmånscykel för företaget:

 • Förstärkt varumärke: Genom att erbjuda gröna transportalternativ stärker företaget sitt varumärke och visar upp en miljömedveten profil.
 • Ekonomiska besparingar: Företaget kan minska kostnader för parkering och företagstransporter.
 • Attraktiva förmåner: Förmånscyklar kan locka och behålla talang i en konkurrensutsatt arbetsmarknad.
 • Ansvarstagande: Företaget visar sitt ansvar för samhället och miljön genom att stödja en hållbar transportlösning.
 • Förbättrad företagskultur: Att erbjuda förmånscykel visar omtanke om anställdas välbefinnande, vilket kan höja arbetsmoralen och lojaliteten.
 • Sänkta sjukfrånvarokostnader: Hälsosammare anställda kan leda till minskade kostnader relaterade till sjukfrånvaro per år.

Fördelar med förmånscykel för medarbetaren:

 • Hälsa och välbefinnande: Cykling bidrar till bättre fysisk och mental hälsa, vilket kan leda till minskad sjukfrånvaro.
 • Ekonomiska fördelar: Förmånscyklar kan erbjuda skattemässiga besparingar, vilket ger en mer ekonomiskt fördelaktig transportlösning.
 • Miljömedvetenhet: Var en del av företagets gröna initiativ och minska ditt personliga koldioxidavtryck.
 • Stärkt företagskultur: Känn dig uppskattad och omhändertagen tack vare förmånserbjudanden som riktar sig mot ditt välbefinnande.
 • Social samhörighet: Delta i företagets cykelevent eller utmaningar, stärk lagandan och knyt närmare band med kollegor.

Regler kring förmånsbeskattning

Sedan den 1 januari 2022 har regelverket kring förmånscyklar ändrats till medarbetarens fördel. Från detta datum är förmånscyklar helt skattebefriade upp till ett förmånsvärde av 3 000 kronor per år. Det innebär att medarbetare kan dra nytta av denna förmån utan någon extra skattekostnad upp till detta värde. Om förmånsvärdet skulle överstiga 3 000 kr under ett år, skulle endast det överstigande beloppet betraktas som en skattepliktig förmån. Detta steg har tagits för att uppmuntra fler att använda cyklar, vilket bidrar till en mer hållbar och hälsosam livsstil. Läs mer om reglerna kring cykelförmån hos skatteverket.

När den initiala treårsperioden är slut har du möjligheten att köpa din förmånscykel till dess nuvarande marknadsvärde, kallat restvärde. Detta innebär att du kan fortsätta använda cykeln utan några ytterligare leasingavgifter och göra den till din egen permanenta egendom. Att köpa loss cykeln är en utmärkt möjlighet för dem som vill fortsätta cykla kommande år och ger dig förhoppningsvis, efter hur marknaden ser ut, förmånen att betala ett lägre pris.

Vad kostar det som anställd att köpa personalcykel?

Räkneexempel på en elcykel med betalning i 3 år genom bruttolöneavdrag:

Förklaring

Belopp

Cykelns pris (ordinarie pris i detaljhandel)

15 995 kr

Cykelns pris (som förmånscykel efter utköp)

9 592 kr

Bruttolöneavdrag per månad (Den summa den anställde inte får ut i bruttolön)

331 kr

Förmånsvärde per månad (Den summa som ligger till grund för förmånsskatt)

0 kr

Cykelns pris per månad vid privatköp

444 kr

Nettokostnad för cykeln per månad med 33% skatt (29% billigare)

222 kr

Nettokostnad för cykeln per månad med 55% skatt (38% billigare)

166 kr

 

Efter 3 år kan du få köpa ut cykeln till marknadsvärdet (mycket förmånligt) eller lämna tillbaka cykeln och teckna en ny cykel i ytterligare 3 år.

Vanliga frågor och svar

Vad menas med förmånscykel?

En förmånscykel är ett innovativt sätt för företag att erbjuda sina anställda en extra förmån genom att tillhandahålla cyklar för personligt bruk. Istället för att anställda köper en cykel själva, leasar arbetsgivaren cykeln, vilket kan medföra skattemässiga fördelar för den anställde. Med Bikemasters förmånscykel-program får anställda tillgång till högkvalitativa cyklar för daglig användning, vare sig det är för arbetspendling eller fritidsaktiviteter.

Att använda förmånscykel-programmet via Bikemasters är enkelt och smidigt. När ett företag anmäler sig, väljer anställda den cykel de önskar. Därefter sköter Bikemasters all administration, från att ordna med avtal till att leverera cykeln direkt till den anställde. Under leasingperioden har anställda möjlighet att använda cykeln som de vill, och efter avtalstiden kan de köpa loss den till ett förmånligt pris.

Det finns flera fördelar! För det första får anställda tillgång till en ny, högkvalitativ cykel utan att behöva göra en stor initial investering. För det andra främjar det en hälsosam livsstil genom att uppmuntra fysisk aktivitet. Dessutom kan det medföra skattemässiga fördelar för den anställde. Slutligen bidrar det till en minskning av trafikstockningar och koldioxidutsläpp, vilket gynnar samhället i stort.

Den exakta kostnaden varierar beroende på cykelns modell, tillbehör och andra faktorer. Men genom vårt förmånscykel-program kan anställda förvänta sig att få en cykel till ett reducerat pris, med kostnaden fördelad över leasingperioden. Se vårt räkneexempel i texten nedan.

Besparingen för en anställd genom att använda en förmånscykel varierar baserat på skattesats, cykelns värde och andra faktorer. Generellt sett kan en anställd förvänta sig att se betydande besparingar över tid jämfört med kostnaden för att köpa och underhålla en egen cykel. Och med Bikemasters unika prissättningsstruktur kan dessa besparingar bli ännu större.

Cykelförmån beräknas med beaktande av flera variabler, inklusive cykelns värde, leasingens varaktighet och den anställdas skattesats. Bikemasters har verktyg och resurser tillgängliga för att hjälpa arbetsgivare och anställda att förstå dessa beräkningar, och säkerställa att de uppfyller alla skatte- och regelverkskrav.

Generellt påverkas pensionen i liten grad. Eftersom kostnaden för cykeln görs före skatt, kan det påverka den del av lönen som går till pensionsinbetalningar. Dock är denna påverkan ofta minimal. Vi rekommenderar alltid att rådgöra med en pensionsrådgivare eller HR-avdelningen för att få en klarare bild av eventuell påverkan.

Kontakta vårt företagsteam idag

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och Google Privacy Policy och Terms of Service.

Storleksguide

Er sittposition på cykeln påverkas av kroppslängd, hur Ni cyklar och typ av cykel. Om Ni inte har tidigare erfarenheter av att välja storlek rekommenderar vi att du rådgör med oss eller besöker en butik och prov cykla innan beställning. Nedan följer lite hjälp om vilken storlek Ni skall välja, om Ni trots det är osäkra så ring gärna eller maila oss.

Standardcykel/City

Cykelstorlek

Din längd

43 cm

ca 140 - 160 cm

47 cm

ca 150 - 165 cm

51 cm

ca 160 - 180 cm

55 cm

ca 170 - 195 cm

59 cm

ca 185 - 205 cm

60 - 65 cm

ca 190 - 210 cm

Junior

Cykelstorlek

Din längd

12

ca 90 - 105 cm

16

ca 100 - 120 cm

20

ca 115 - 130 cm

24

ca 125 - 150 cm

26

ca 145 cm