Sök
Stäng denna sökruta.

Cykelbarnstol

Cykelbarnstol, barnstol, barnsits eller cykelsits, en användbar produkt med många namn. Ta med små på utflykten, den dagliga pendlingen eller när ni bara vill ut en runda på stan tillsammans. Med en cykelbarnstol kan barnen enkelt följa med på turen. Alla våra produkter granskas och går igenom noggranna kontroller, uppfyller de inte kraven tas de inte in i sortimentet. Det gäller självklart även våra cykelbarnstolar, handlar du hos oss kan du känna dig helt trygg i att du får en säker produkt av hög kvalitet.

Har du frågor kring en speciell produkt eller vill ha personlig rådgivning är du varmt välkommen att besöka oss i butiken alternativt kontakta vår kundtjänst. Ju mer information du ger oss ju bättre svar kan vi ge dig.

Cykelsitsar med kvalitet och säkerhet i fokus

Varje cykelbarnstol i vårt sortiment är noggrant utvald för att säkerställa högsta möjliga standard för säkerhet och komfort. Det är viktigt att barnet känner sig tryggt och bekvämt, och att du som förälder kan lita på produkten du använder. Vi erbjuder cykelbarnstolar från pålitliga märken som Hamax och Bobike, som är kända för sin kvalitet och hållbarhet.

Montering och användarvänlighet av våra cykelbarnstolar

Att installera en cykelbarnstol är enklare än du kanske tror. Våra cykelsitsar är utformade för enkel och smidig montering, antingen på cykelns ram eller på pakethållaren. Med tydliga instruktioner och enkla steg kan du snabbt, smidigt och säkert montera barnstolen, redo för dina äventyr på vägarna.

Komfort och anpassningsbarhet för ditt barn

Komfort är en nyckelfaktor i våra cykelbarnstolar. Med mjuka kuddar och justerbara sittpositioner kan ditt barn njuta av en behaglig färd. Det är viktigt för oss att både föräldrar och barn får en angenäm upplevelse under cykelturerna.

Viktiga tips när du väljer cykelbarnstol

Att välja rätt cykelsits är avgörande för både barnets säkerhet och komfort under cykelturen. Här är några viktiga aspekter att tänka på:

  • Barnets vikt och storlek: Det är viktigt att välja en cykelbarnstol som stödjer ditt barns vikt och storlek. Många cykelsitsar har en specifik viktgräns, vilket är viktigt att beakta för att säkerställa barnets säkerhet. Tänk även på barnets tillväxt och välj en modell som kan anpassas efterhand som barnet växer.
  • Montering och stabilitet: En korrekt monterad cykelbarnstol är fundamentalt för barnets säkerhet. Kontrollera att barnstolen sitter stadigt på cykeln och inte rör sig under färd. Det är också viktigt att barnstolen är kompatibel med din cykel, oavsett om den ska monteras på fram- eller baksidan eller på pakethållaren.
  • Säkerhetsfunktioner: Säkerhetsbälten och fotstöd bör vara justerbara för att passa barnet på bästa sätt. Ett stabilt ryggstöd och sidostöd är också viktigt för att ge barnet stöd och skydd under resan.
  • Komfort: Förutom säkerhet, är barnets komfort under resan viktig. Se till att cykelbarnstolen har tillräcklig stoppning, stöd för huvudet och är ergonomiskt utformad för att passa barnets kropp.
  • Tillväxtanpassning: Välj en cykelsits som kan justeras och anpassas efter barnets tillväxt. Detta inkluderar justerbara fotstöd, höjdjusterbara ryggstöd och utbytbara säkerhetsbälten.
  • Material och hållbarhet: Kontrollera vilka material cykelbarnstolen är gjord av. Högkvalitativa, väderbeständiga och hållbara material förlänger livslängden på cykelbarnstolen och säkerställer att den håller sig i bra skick under många cykelturer.
  • Enkel att rengöra: Eftersom cykelbarnstolar ofta utsätts för smuts och slitage, är det en fördel om stolen är lätt att rengöra. Avtagbara och tvättbara klädslar kan vara en stor hjälp.
  • Märke och kvalitet: Välj cykelsitsar från pålitliga tillverkare som är kända för sin kvalitet. Läs recensioner och undersök andra användares erfarenheter för att få en uppfattning om produktens tillförlitlighet.

Genom att beakta dessa aspekter, kan du göra ett val som garanterar både säkerhet och njutning för dig och ditt barn på cykelturen. Hos Bikemasters erbjuder vi olika cykelbarnstolar som uppfyller dessa kriterier, och vårt team finns alltid redo att hjälpa till med att hitta den perfekta lösningen för din familj.

Cykelbarnstol eller lådcykel?

När du väljer mellan en cykelbarnstol och en lådcykel beror det på dina transportbehov. Cykelbarnstolen är ett kostnadseffektivt och kompakt val för att transportera ett barn, idealisk för de som prioriterar enkelhet och närhet till barnet under cykelturen. Lådcykeln erbjuder däremot större kapacitet för att transportera flera barn eller last, men är dyrare och kräver mer utrymme för förvaring. Så, för enkel transport av ett barn är cykelbarnstolen bäst, medan lådcykeln passar bättre för större familjer eller när du behöver transportera mer last.

Vanliga frågor och svar

Kan man montera en barnstol på en elcykel?

Ja, det är vanligtvis möjligt att montera en barnstol på en elcykel. Det viktiga är att säkerställa att barnstolen är kompatibel med elcykelns design. Kontrollera elcykelns specifikationer och viktgränser för att vara säker på att barnstolen kan monteras säkert och stabilt.

Hur monterar man en barnstol på en cykel?

För att montera en barnstol behöver du vanligtvis fästa den på antingen cykelns ram eller pakethållaren. Se till att följa de medföljande instruktionerna noggrant för att säkerställa en korrekt och säker montering. Se också till att barnstolen inte hindrar cykelns funktion eller din förmåga att se och hantera cykeln på ett säkert sätt.

När kan man börja använda en cykelbarnstol?

Det är rekommenderat att vänta tills ditt barn kan sitta självt, vanligtvis vid 9-12 månaders ålder, innan du börjar använda en cykelsits. Det är viktigt att barnet har tillräcklig nack- och ryggstyrka för att kunna sitta upp säkert när ni cyklar.

Storleksguide

Er sittposition på cykeln påverkas av kroppslängd, hur Ni cyklar och typ av cykel. Om Ni inte har tidigare erfarenheter av att välja storlek rekommenderar vi att du rådgör med oss eller besöker en butik och prov cykla innan beställning. Nedan följer lite hjälp om vilken storlek Ni skall välja, om Ni trots det är osäkra så ring gärna eller maila oss.

Standardcykel/City

Cykelstorlek

Din längd

43 cm

ca 140 - 160 cm

47 cm

ca 150 - 165 cm

51 cm

ca 160 - 180 cm

55 cm

ca 170 - 195 cm

59 cm

ca 185 - 205 cm

60 - 65 cm

ca 190 - 210 cm

Junior

Cykelstorlek

Din längd

12

ca 90 - 105 cm

16

ca 100 - 120 cm

20

ca 115 - 130 cm

24

ca 125 - 150 cm

26

ca 145 cm