Sök
Stäng denna sökruta.

Cykelpedaler

Upptäck skillnaden med ett par nya pedaler och hur de kan förgylla kvaliteten på din cykeltur. Vi har pedaler av olika slag till olika sorters cyklar och ändamål från flera välkända varumärken.

Har du frågor kring en speciell produkt eller vill ha personlig rådgivning är du varmt välkommen att besöka oss i butiken alternativt kontakta vår kundtjänst. Ju mer information du ger oss ju bättre svar kan vi ge dig.

Varför är rätt cykelpedaler så viktiga?

Rätt pedaler till cykeln kan göra enorm skillnad i din cykelupplevelse. Bra cykelpedaler förbättrar din kraftöverföring, kontroll och komfort när du cyklar. De olika typerna av pedaler tillgodoser olika cyklisters behov. För att välja rätt typ av cykelpedal, finns det vissa faktorer som du ska ta i beaktande, bland annat din cyklingstil och vilken typ av cykel du har.

Olika typer av pedaler till cykeln

Det finns flera olika typer av pedaler tillgängliga på marknaden beroende på vad för cykel du har och ändamålet med cykelupplevelsen.

Plattformspedaler

En av de vanligaste typerna av cykelpedal som vi erbjuder här på Bikemasters är plattformspedaler, även kända som vanliga cykeltrampor. Dessa pedaler är universella och passar alla typer av skor, vilket gör dem till ett bra val för de flesta cyklister.

SPD-pedaler

För MTB-cyklister och de som vill ha mer kontroll över cykeln, rekommenderar vi SPD-pedaler. SPD-pedaler, eller Shimano Pedaling Dynamics som det också kallas, är en typ av clipless pedaler som låter dig klippa in dina skor i pedalerna för att få bättre kraftöverföring och kontroll över cykeln. Det finns två huvudtyper av SPD-pedaler: SPD och SPD-SL. SPD-pedaler är mer mångsidiga och används ofta av Mountainbike-cyklister, medan SPD-SL-pedaler oftast används av racer-cyklister.

Clipless pedaler

Clipless pedaler är ett annat populärt val bland erfarna cyklister. Liksom SPD-pedaler, låter clipless pedaler dig klippa in dina skor i pedalerna för ökad kontroll och effektivitet. Vi erbjuder clipless pedaler från både Shimano och andra välkända varumärken som BBB och Look.

Så väljer du rätt pedaler till din cykel

När du ska välja pedaler till din cykel, bör du först och främst tänka på vilken typ av cykling du mest ägnar dig åt. MTB-cyklister kan dra störst nytta av SPD-pedaler, medan landsvägscyklister kanske föredrar clipless pedaler eller SPD-SL pedaler.

Komfort är också en viktig faktor att överväga när du väljer cykelpedal. Om du till exempel ofta cyklar i vanliga skor, kan plattformspedaler vara det bästa valet för dig. Plattformspedaler är mångsidiga, bekväma och kräver inga speciella skor, vilket gör dem till ett utmärkt val för vardaglig cykling eller pendling.

Vare sig du är en seriös cyklist som söker att optimera din prestanda, eller bara letar efter något bekvämt och pålitligt för din dagliga pendling, finns det cykelpedaler där ute som passar dina behov perfekt. Och här på Bikemasters är vi redo att hjälpa dig att hitta dem.

Vi på Bikemasters hjälper dig

Här på Bikemasters, är vi inte bara dedikerade till att sälja cykelpedaler av hög kvalitet, utan även till att erbjuda professionell rådgivning och oöverträffad service till alla våra kunder. Vi förstår att processen att välja rätt pedal kan vara överväldigande med tanke på de många olika alternativ som finns på marknaden idag.

Vårt team av cykelexperter står redo att vägleda dig genom processen, oavsett om du är en erfaren cyklist som behöver uppgradera dina befintliga pedaler, eller en nybörjare som bara köpt din första cykel.

Vanliga frågor och svar:

Vilka pedaler ska man ha till cykel?

Det beror helt på vilken sorts cykling du ägnar dig åt. Plattformspedal är bra för allround-cykling och om du ofta cyklar i vanliga skor. SPD-pedaler är bra för MTB-cykling och om du vill ha mer kontroll över cykeln. Clipless pedaler och SPD-SL pedaler är bäst för landsvägscykling och andra former av högintensiv cykling.

Vad är det för gänga på cykelpedal?

Standardgängan på en cykelpedal är 9/16 tum. Detta är standarden för de flesta vuxencyklar. Barn- och ungdomscyklar kan ibland ha en mindre gänga på 1/2 tum.

Hur byter man pedaler på cykel?

För att byta pedaler på din cykel behöver du en pedalnyckel eller en vanlig skiftnyckel. Du skruvar helt enkelt loss pedalerna medurs på den högra sidan och moturs på den vänstra sidan.

Hur får man av trampor på cykel?

För att ta bort tramporna från din cykel, skruva loss dem med hjälp av en pedalnyckel eller en skiftnyckel. Kom ihåg att gängan är omvänd på den vänstra pedalen, så du behöver skruva moturs för att ta bort den.

Storleksguide

Er sittposition på cykeln påverkas av kroppslängd, hur Ni cyklar och typ av cykel. Om Ni inte har tidigare erfarenheter av att välja storlek rekommenderar vi att du rådgör med oss eller besöker en butik och prov cykla innan beställning. Nedan följer lite hjälp om vilken storlek Ni skall välja, om Ni trots det är osäkra så ring gärna eller maila oss.

Standardcykel/City

Cykelstorlek

Din längd

43 cm

ca 140 - 160 cm

47 cm

ca 150 - 165 cm

51 cm

ca 160 - 180 cm

55 cm

ca 170 - 195 cm

59 cm

ca 185 - 205 cm

60 - 65 cm

ca 190 - 210 cm

Junior

Cykelstorlek

Din längd

12

ca 90 - 105 cm

16

ca 100 - 120 cm

20

ca 115 - 130 cm

24

ca 125 - 150 cm

26

ca 145 cm