Sök
Stäng denna sökruta.

Wavecel

WaveCel är ett komprimerbart cellmaterial som sitter på Bontrager-hjälmens insida. Det är konstruerat för att vara effektivare än konventionella frigolithjälmar när det gäller att skydda huvudet mot skador orsakade av vissa cykelolyckor.

Melon Urban Active

Hjälmarna från Melon har en hög säkerhetsstandard och en cool design. Hjälmarna finns i flera olika unika utföranden, färgglada, mönstrade eller mer diskreta, något för varje smak.

Melon Urban Active hjälmarna är lätta, ventilerade och har en mängd olika säkerhetsfunktioner som bidrar till en säker, bekväm men också snygg åktur – oavsett om du kör standardcykel, elcykel eller skateboard. FIDLOCK magnetiskt spänne, ett patenterat magnetspänne för enkel enhandsmanövrering med anti-klämskydd gör det enkelt och smidigt att knäppa hjälmen. Förstärkta inner och ytterskal i hållbart EPS för maximal säkerhet och extra lång livslängd. Det är enkelt att justera hjälmens passform med hjälp av snurra på hjälmens baksida. Hjälmen går även att anpassa ytterligare med hjälp av Coolmax Pads, extra stoppningar.

Bontrager Specter WaveCel cykelhjälm

Bontrager Specter WaveCel är en hjälm av hög klass. Det är en mångsidig och komfortabel hjälm som fungerar utmärkt oavsett om du kör på grus, asfalt, stigar, långsamt eller snabbt. Hjälmen är försedd med den avancerade skyddstekniken WaveCel som är en komprimerbar cellstruktur som sitter på hjälmens insida. Med justersystemet BOA® kan du enkelt spänna fast och justera hjälmen med ena handen. Du får snabbt och enkelt får du en säker passform med det magnetiska Fidlock-spännet.Hjälmen är även ordentligt ventilerad och har ett luftflöde som svalkar dig under cykelturen.

Bontrager Starvos WaveCel cykelhjälm

En snygg och prisvärd cykelhjälm som är försedd med den avancerade skyddstekniken WaveCel som är en komprimerbar cellstruktur som sitter på hjälmens insida. Bontrager Starvos WaveCel kombinerar komfort med prestanda för alla cyklister som sätter säkerheten i främsta rummet.

Bontrager Jet WaveCel cykelhjälm, barn

En snygg barnhjälm med WaveCel, en branschledande teknik som skyddar mot cykelrelaterade huvudskador genom en cellstruktur på hjälmens insida. WaveCel fungerar genom att dess materialstruktur förändras i tre steg för att absorbera stöten innan kraften når huvudet vid ett fall. Hjälmen är konstruerad för den verklighet som barn lever i. Den uppfyller ASTM-standard, och testerna utförs med en mindre huvudmodell som är mer realistisk för unga cyklister.

XXX WaveCel racerhjälm

En aerodynamisk racerhjälm med avancerad WaveCel-teknik som erbjuder det bästa inom skydd och prestanda. WaveCell är ett komprimerbart cellmaterial som sitter på Bontrager-hjälmens insida, konstruerat för att vara effektivare än konventionella frigolithjälmar när det gäller att skydda huvudet mot skador orsakade av vissa cykelolyckor.

Blaze WaveCel mountainbikehjälm

En mountainbikehjälm testad i terräng. Den har den avancerade WaveCel-tekniken som skyddar mot cykelrelaterade huvudskador genom en cellstruktur på hjälmens insida. Med BOA justersystemet kan du enkelt spänna fast och justera hjälmen med ena handen och du får snabbt och enkelt en säker passform med det magnetiska Fidlock-spännet.
‘Blendr-systemet framtill gör att det lätt går att integrera tillbehör som GoPro-kamera och Bontrager-lampa.

Vad är WaveCel?

En revolutionerande säkerhetsteknik som är unik för Bontrager. WaveCell är ett komprimerbart cellmaterial som sitter på Bontrager-hjälmens insida, konstruerat för att vara effektivare än konventionella frigolithjälmar när det gäller att skydda huvudet mot skador orsakade av vissa cykelolyckor. Den fungerar som en deformationszon som absorberar kraften hos en kollision innan den når fram till huvudet. WaveCel-tekniken är anpassad efter hur flertalet cykelolyckor verkligen går till: klumpiga fall med skruvade rörelser och vinklade stötar. Racer, MTB, stads och cykelhjälmarna med WaveCel är anmärkningsvärt

Storleksguide

Er sittposition på cykeln påverkas av kroppslängd, hur Ni cyklar och typ av cykel. Om Ni inte har tidigare erfarenheter av att välja storlek rekommenderar vi att du rådgör med oss eller besöker en butik och prov cykla innan beställning. Nedan följer lite hjälp om vilken storlek Ni skall välja, om Ni trots det är osäkra så ring gärna eller maila oss.

Standardcykel/City

Cykelstorlek

Din längd

43 cm

ca 140 - 160 cm

47 cm

ca 150 - 165 cm

51 cm

ca 160 - 180 cm

55 cm

ca 170 - 195 cm

59 cm

ca 185 - 205 cm

60 - 65 cm

ca 190 - 210 cm

Junior

Cykelstorlek

Din längd

12

ca 90 - 105 cm

16

ca 100 - 120 cm

20

ca 115 - 130 cm

24

ca 125 - 150 cm

26

ca 145 cm