Sök
Stäng denna sökruta.

“Cykla Smart: Från Hälsoboost till Förmåner på Jobbet – Din Ultimata Guide”

Cykla och Hålla Borta Sjukdomar och Virus

Cykling är inte bara en fysisk aktivitet; det är också ett sätt att stärka ditt immunförsvar. Regelbunden cykling kan bidra till att förbättra kroppens försvar mot olika sjukdomar, inklusive virusinfektioner. Detta beror på att fysisk aktivitet som cykling ökar blodcirkulationen, vilket hjälper till att transportera immunceller effektivare genom kroppen. Dessa celler kan då snabbare identifiera och bekämpa infektioner.

Cykla Dig i Form

Cykling är en utmärkt kardiovaskulär träning som hjälper till att förbättra din hjärt- och lungfunktion. Det är en låg-impact aktivitet, vilket gör den lämplig för människor i alla åldrar och konditionsnivåer. Cykling hjälper till att bygga uthållighet, stärka benmusklerna, och förbättra den övergripande fysiska konditionen.

Cykla och Gå Ner i Vikt

Regelbunden cykling kan spela en viktig roll i en viktnedgångsplan. Det är en effektiv form av aerob träning som hjälper till att bränna kalorier och minska kroppsfett. Cykling stimulerar ämnesomsättningen och bidrar till att bygga muskelmassa, vilket i sin tur ökar kaloriförbrukningen även när du inte cyklar.

Varför Man Egentligen Ska Cykla

Cykling är mer än bara träning; det är en hållbar transportform som bidrar till minskade utsläpp och trafikstockningar. Det är också en fantastisk aktivitet för mental hälsa, eftersom det främjar friluftsliv, minskar stress och förbättrar humöret.

För Arbetsgivare: Investering i Personalens Hälsa

Investering i anställdas hälsa genom att uppmuntra cykling är ekonomiskt fördelaktigt för företag. Enligt studier ger varje investerad krona i personalens dagliga motion en avkastning på minst tre kronor genom minskad sjukfrånvaro. Effektivare, friskare personal innebär högre produktivitet och minskade kostnader för hälsovård.

Förmånscykel: Ett Kostnadseffektivt Alternativ

Att erbjuda förmånscyklar till anställda är ett utmärkt sätt att uppmuntra fysisk aktivitet. Det är en kostnadseffektiv lösning för företag, eftersom det är cirka 25% billigare jämfört med ett direktköp från den anställdas lön. Dessutom, genom att främja cykling som en del av företagskulturen, kan företag visa sitt engagemang för hållbarhet och personalens välbefinnande.

Storleksguide

Er sittposition på cykeln påverkas av kroppslängd, hur Ni cyklar och typ av cykel. Om Ni inte har tidigare erfarenheter av att välja storlek rekommenderar vi att du rådgör med oss eller besöker en butik och prov cykla innan beställning. Nedan följer lite hjälp om vilken storlek Ni skall välja, om Ni trots det är osäkra så ring gärna eller maila oss.

Standardcykel/City

Cykelstorlek

Din längd

43 cm

ca 140 - 160 cm

47 cm

ca 150 - 165 cm

51 cm

ca 160 - 180 cm

55 cm

ca 170 - 195 cm

59 cm

ca 185 - 205 cm

60 - 65 cm

ca 190 - 210 cm

Junior

Cykelstorlek

Din längd

12

ca 90 - 105 cm

16

ca 100 - 120 cm

20

ca 115 - 130 cm

24

ca 125 - 150 cm

26

ca 145 cm