Sök
Stäng denna sökruta.

De bästa tillbehören för cykeln – en komplett guide

Denna guide ger dig förståelse för hur varje tillbehör kan förbättra din cykling, oavsett om du är en pendlare, en helghobbyist, eller en långdistanscyklist. Vi bryter ner vikten av varje tillbehör, från de som skyddar dig och din cykel, till de som ökar komforten och effektiviteten under dina resor. Denna guide ger praktiska tips och insikter om hur rätt tillbehör kan förbättra din cykelupplevelse, öka din säkerhet på vägen, och göra varje cykeltur lite mer njutbar och effektiv. Läs vidare för att upptäcka våra rekommendationer och bli mer informerad och förberedd inför nästa gång du vill ut och cykla.

Säkerheten först: Viktiga tillbehör för dig och cykeln

Säkerhet är grundläggande inom cykling. En välpassande hjälm och ett starkt lås är essentiella för att skydda både cyklisten och cykeln. Vi betonar vikten av att välja rätt typ av hjälm och lås för att anpassa dem efter din cykelstil och miljö. Dessa cykeltillbehör spelar en avgörande roll i att förhindra olyckor och stöld.

Cykelhjälm för att undvika obehagliga skador

Cykelhjälmar är avgörande för att förebygga huvudskador vid olyckor. De är designade för att absorbera kraften från slag och därmed skydda skallen. Oavsett cykelstil är en välpassande hjälm viktig på din cykeltur. För racercyklister är aerodynamik och ventilation nyckelfaktorer, medan mountainbike-cyklister behöver hjälmar som erbjuder bättre skydd mot grenar och fall.

Cykellås för trygg parkering

Ett robust cykellås är essentiellt för att skydda din cykel mot stöld. U-lås ger starkt skydd men är tyngre, medan viklås erbjuder en bra balans mellan säkerhet och portabilitet. Att välja rätt lås beror lite på var och hur länge du ska parkera din cykel. I stadsområden där cykelstöld är vanligt, är ett starkare lås nödvändigt, medan i säkrare områden kan ett lättare lås vara tillräckligt att ta med på din cykeltur.

Komfort under cykelturen

Bekvämlighet är A och O för en njutbar cykeltur. Här nedan går vi igenom vilka grundläggande cykeltillbehör som stärker detta och vikten av att uppdatera de efter din kropp eller möjligt slitage.

Bekväm sadel

En bekväm sadel är avgörande för en angenäm cykelupplevelse, särskilt under långa turer. En sadel som passar väl kan avsevärt minska obehag och tryckpunkter. Välutformade sadelöverdrag med extra dämpning kan ytterligare förbättra komforten genom att minska vibrationer och tryck mot sittbenen. Det är viktigt att välja en sadel som inte bara passar din cykelstil, utan även din kropp, för att säkerställa en mer skön resa varje gång du cyklar.

Ergonomiska handtag

Ergonomiska handtag spelar en viktig roll i att förebygga belastning och obehag i händer och handleder, särskilt under längre cykelturer. De är designade för att fördela trycket jämnt över handflatan och minska belastningen på känsliga nerver. Genom att välja handtag som passar storleken och formen på dina händer, kan du öka kontrollen och minska risken för domningar eller smärta under och efter cykelturen.

Praktiska lösningar för cyklisten

Vi utforskar smarta förvaringslösningar som väskor och korgar, och betonar vikten av ringklockor och belysning för en smidig och säker färd. En del cykeltillbehör är lagstadgade och krävs för att göra resan säker för både dig och de du möter.

Väskor och korgar för smart förvaring

Att kunna förvara dina saker praktiskt och säkert under cykelturen är viktigt. Väskor och korgar kommer i olika utföranden för att passa olika cykelstilar och behov. Sadelväskor är ett diskret alternativ för de små nödvändigheterna, medan pakethållarväskor erbjuder större utrymme för allt från matvaror till arbetsmaterial. Valet beror på vad du behöver bära med dig och hur långa dina cykelturer är.

Ringklockor för att smidigt ta sig fram

Ringklockor är inte bara ett lagkrav i många länder, de är också ett viktigt säkerhetstillbehör. En tydlig ringklocka hjälper dig att meddela din närvaro till andra trafikanter, vilket är särskilt viktigt i stads- och trånga miljöer. Det finns många stilar och ljudnivåer att välja mellan för att passa din cykel och personliga stil.

Belysning för synlighet

God belysning är kritisk för säkerheten, speciellt under mörkare tider på dygnet. Fram- och bakljus ökar inte bara din synlighet för andra trafikanter, utan hjälper också dig att se vägen framför dig. Att välja rätt belysning kan vara avgörande för att förhindra olyckor och öka din säkerhet när du cyklar i mörkret.

Nödvändigt underhåll

Regelbundet underhåll är nyckeln till en långvarig och problemfri cykelupplevelse. Här fokuserar vi på vikten av att ha rätt verktyg och kunskap om grundläggande cykelvård. Vi diskuterar hur enkla åtgärder som kedjesmörjning och lufttryckskontroller kan förbättra prestanda och minska risken för reparationer.

Cykelvård och verktyg

Att underhålla din cykel är lika viktigt som att ha de rätta verktygen. Regelbunden cykelvård, som att smörja kedjan och kontrollera lufttrycket i däcken, förlänger cykelns livslängd och säkerställer en smidig körupplevelse. Att ha ett multiverktyg är nödvändigt för dessa uppgifter. Det låter dig utföra grundläggande underhåll som att justera sadelhöjden och åtgärda en lös kedja. En investering i både rätt verktyg och grundläggande cykelvårdsprodukter är avgörande för att hålla din cykel i bästa möjliga skick.

Så vad tar vi med oss, vilka cykeltillbehör är viktiga?

Sammanfattningsvis är rätt cykeltillbehör avgörande för både säkerhet och komfort. En välpassande hjälm och ett robust lås är nödvändigheter för säkerheten. Komfort under turen förbättras av en bekväm sadel och ergonomiska handtag. Smart förvaring i form av väskor och korgar samt effektiv belysning och ringklockor är praktiska tillbehör som berikar cykelupplevelsen. Slutligen, regelbundet underhåll med rätt verktyg och cykelvårdsprodukter är nyckeln till en hållbar och problemfri cykeltur. Dessa tillbehör utgör grunden för en säker och njutbar cykeltur.

Du hittar alla tillbehör hos Bikemasters

När det kommer till att välja de rätta tillbehören för din cykel, är Bikemasters din ultimata partner. Med ett brett sortiment av kvalitetsprodukter, från säkerhetsutrustning till komfortförbättrande tillbehör, erbjuder Bikemasters allt du behöver för att förbättra din cykelupplevelse. Oavsett ditt behov eller din cykelstil, kan du hitta det hos oss. Gör som många andra och besök vår butik i Limhamn eller handla dina nya cykeltillbehör från vår webbplats idag. Vi finns till hjälp och vet hur vi gör din cykling roligare, enklare och bekvämare.

Ta del av alla våra cykeltillbehör här.

Storleksguide

Er sittposition på cykeln påverkas av kroppslängd, hur Ni cyklar och typ av cykel. Om Ni inte har tidigare erfarenheter av att välja storlek rekommenderar vi att du rådgör med oss eller besöker en butik och prov cykla innan beställning. Nedan följer lite hjälp om vilken storlek Ni skall välja, om Ni trots det är osäkra så ring gärna eller maila oss.

Standardcykel/City

Cykelstorlek

Din längd

43 cm

ca 140 - 160 cm

47 cm

ca 150 - 165 cm

51 cm

ca 160 - 180 cm

55 cm

ca 170 - 195 cm

59 cm

ca 185 - 205 cm

60 - 65 cm

ca 190 - 210 cm

Junior

Cykelstorlek

Din längd

12

ca 90 - 105 cm

16

ca 100 - 120 cm

20

ca 115 - 130 cm

24

ca 125 - 150 cm

26

ca 145 cm