Sök
Stäng denna sökruta.

Cykellås för att behålla din cykel

Du har köpt eller fått en cykel för att du behöver eller vill ha en cykel. Som vi alla vet är det många andra som också verkar vilja ha en cykel och utan ett bra cykellås är risken tyvärr hög att någon annan tar sig an din cykel. Skydda in cykel med ett godkänt cykellås.  

Vi på Bikemasters vågar lova dig att det är en väl värd investering att lägga lite extra pengar på ditt cykellås. Vi rekommenderar dig att du alltid låser din cykel på ett korrekt sätt med ett dokumenterat och godkänt cykellås. Vi rekommenderar faktiskt även att du kompletterar med någon sorts extra lås för att öka säkerheten. Det gör det svårare för tjuven att stjäla din cykel flera cykellås men ett godkänt cykellås, och självklart låst cykel då, är en förutsättning för att du ska kunna få hjälp från ditt försäkringsbolag. 

Hur använder jag mitt cykellås bäst? 

Har du ett extra cykellås rekommenderar vi dig att låsa fast cykeln i ett fastmonterat cykelställ alternativt i en lyktstolpe eller något annat liknande, där du vet att du får lov att parkera din cykel. Använder du en vajer är det smart att låta din sitta ganska spänt så att det blir svårare att komma åt vid stöldförsöket. Se till så att vajern eller dit bygellås går genom ramen på cykeln på något vis. Enbart genom ett hjul är riskabelt då ett hjul går att montera av.  

Vilken sorts cykellås skall jag ha? 

Vilken sorts cykellås som passar dig beror till viss del på vilken sorts cykel du har samt hur du använder din cykel. Vi har cykellås för alla typer av cyklar, allt från enklare vajerlås till kraftigare bygellås. Vi erbjuder även GPS-spårare från Powunity till elcyklar. 

Har du funderingar kring en produkt eller vill ha personlig rådgivning kring cykellås är du varmt välkommen att besöka oss i butiken alternativt kontakta vår kundtjänst. Ju mer information du ger oss desto bättre svar kan vi ge dig. 

Storleksguide

Er sittposition på cykeln påverkas av kroppslängd, hur Ni cyklar och typ av cykel. Om Ni inte har tidigare erfarenheter av att välja storlek rekommenderar vi att du rådgör med oss eller besöker en butik och prov cykla innan beställning. Nedan följer lite hjälp om vilken storlek Ni skall välja, om Ni trots det är osäkra så ring gärna eller maila oss.

Standardcykel/City

Cykelstorlek

Din längd

43 cm

ca 140 - 160 cm

47 cm

ca 150 - 165 cm

51 cm

ca 160 - 180 cm

55 cm

ca 170 - 195 cm

59 cm

ca 185 - 205 cm

60 - 65 cm

ca 190 - 210 cm

Junior

Cykelstorlek

Din längd

12

ca 90 - 105 cm

16

ca 100 - 120 cm

20

ca 115 - 130 cm

24

ca 125 - 150 cm

26

ca 145 cm