Sök
Stäng denna sökruta.

Du vet väl om att.. 

  • En ren cykel håller längre än en smutsig. 
    Smuts utsätter cykeln för onödigt slitage och påverkar därmed cykeln livslängd och risker för skador men inte nog med det, en smutsig cykel kan även skapa extra motstånd för dig. 
  • Rätt lufttryck i däcken ger dig en mer behaglig och lättrullad cykeltur. Men för högt lufttryck kan får din cykel svårt att greppa underlaget och det kan lätt bli svajigt medan en cykel med för lite luft i däcken kräver med kraft från dig för att rullar. 
  • En ren och välsmord kedja påverkar din cykeltur märkbart. Är kedjan välsmord och ren skapar den mindre motstånd och gör sitt jobb mer effektivt och smärtfritt. 
  • I Sverige är det lag på att alla under 15 år ska bära cykelhjälm vid cykling. För tvåhjuliga lådcyklar är det lag på att alla som färdas på cykeln och är under 15 år ska bära hjälm. Trehjuliga lådcyklar täcks inte av hjälmlagen, men vi ser att olyckor även sker med trehjulingar och hjälmen räddar liv. 
  • Enligt svenska lag måste en cykel var utrustad med broms och ringklocka. Hur ringklockan ser ut, låter eller vart den är monterad finns det dock inga regler för. 
  • För att cykla på körbanan trots att det finns en cykelbana är det en förutsättning att du fyllt 15 år och hastighetsbegränsningen på körbanan är max 50km i timmen. 
  • På en cykel el moped får det endast färdas på många personer som cykeln eller mopeden är avsedd för. Det finns dock undantag. Om det finns lämpliga säten och skydd för hjulekrarna får man ha ett barn under tio år, om den som styr fordonet har fyllt femton år, eller två barn under sex år, om den som styr fordonet har fyllt arton år. Detta innebär att det endast är okej att vara en person på en elsparkcykel då den är gjorde för en person. 

Underhåll av cykeln är nyckeln till att undvika problem, oavsett om du pendlar till jobbet, tävlingscyklar eller cyklar för nöjes skull. Underhåll och service bidrar också till att du slipper onödiga reparationskostnader. 
Regelbundet underhåll ökar cykelns livslängd och ökar cykelglädjen. 

Vi har rullande intag i vår verkstad. Ingen bokning krävs. Sväng förbi med din cykel när det passar ditt schema. Räkna med att få lämna cykeln från en dag till en annan. Vi ses! 

Storleksguide

Er sittposition på cykeln påverkas av kroppslängd, hur Ni cyklar och typ av cykel. Om Ni inte har tidigare erfarenheter av att välja storlek rekommenderar vi att du rådgör med oss eller besöker en butik och prov cykla innan beställning. Nedan följer lite hjälp om vilken storlek Ni skall välja, om Ni trots det är osäkra så ring gärna eller maila oss.

Standardcykel/City

Cykelstorlek

Din längd

43 cm

ca 140 - 160 cm

47 cm

ca 150 - 165 cm

51 cm

ca 160 - 180 cm

55 cm

ca 170 - 195 cm

59 cm

ca 185 - 205 cm

60 - 65 cm

ca 190 - 210 cm

Junior

Cykelstorlek

Din längd

12

ca 90 - 105 cm

16

ca 100 - 120 cm

20

ca 115 - 130 cm

24

ca 125 - 150 cm

26

ca 145 cm