Sök
Stäng denna sökruta.

Julklapp till cyklist: Cyklar och cykeltillbehör

Att välja rätt julklapp för cyklister är viktigt eftersom det visar att du uppskattar mottagarens intressen och livsstil. En genomtänkt julklapp inom cykling kan vara allt från en ny cykel till praktiska tillbehör, vilket inte bara ger glädje utan också bidrar till en hälsosammare och mer miljövänlig livsstil.

Olika typer av cyklar och tillbehör som kan vara bra julklappar

Vi erbjuder ett brett utbud av cyklar och tillbehör, vilket gör det enkelt att hitta den perfekta julklappen för cykelälskare.

Vårt sortiment inkluderar​​ bland annat:

Vi erbjuder även livstids fri service på nya cyklar ​​och har en verkstad för montering och underhåll av cyklar​​.

Elcyklar: En modern touch till julklappen

Olika modeller av elcyklar

 • Sortiment: Vi erbjuder ett brett utbud av handplockade elcyklar från välkända märken som Batavus, Crescent, Monark, Cannondale och Riese & Müller​​.

Fördelar med elcyklar som julklapp

 • Hälsa och miljö: Elcyklar erbjuder en hälsosam, miljövänlig och ekonomisk transportlösning, vilket gör dem till en idealisk julklapp för alla som vill förenkla sin pendling​​.
 • Användarvänlighet: Med elmotorns hjälp kan användarna cykla snabbare, längre och med mindre ansträngning jämfört med traditionella cyklar. Detta gör elcyklar perfekta för att pendla till jobbet utan att bli svettig eller för att lättare ta sig upp för branta backar​​.
 • Lagliga fördelar: I Sverige är det lagligt att köra elcyklar som har en maxhastighet på 25 km/h utan krav på registrering eller körkort​​.
 • Teknisk beskrivning: Elcyklar fungerar genom att en elmotor, drivet av ett uppladdningsbart batteri, tillhandahåller extra kraft när användaren trampar, vilket underlättar cykling över längre sträckor och i tuff terräng​​.
 • Batteriets kapacitet: De flesta elcyklar har en räckvidd på mellan 40 och 100 kilometer, beroende på batteriets storlek och hur mycket assistans som används​​.
 • Livslängd och underhåll: En elcykels livslängd kan variera beroende på kvalitet och underhåll, men generellt sett kan en elcykel hålla i cirka 5-10 år, medan batteriets livslängd brukar ligga mellan 3-5 år​​.

Dam- och herrcyklar: Stilfulla alternativ för alla

Våra populära dam- och herrcyklar

 • Damcyklar: Vi erbjuder ett varierat sortiment av damcyklar, från klassiska modeller med upprätt sittställning och lågt insteg till sportigare varianter. De är kända för sin komfort och användarvänlighet, vilket gör dem till ett utmärkt val för stads- och fritidscykling​​​​.
 • Herrcyklar: Herrcyklarna hos oss spänner från traditionella modeller med stabil ramkonstruktion till sportigare varianter. Vi erbjuder cyklar i alla prisklasser och de är anpassade för en rad olika användningsområden, inklusive pendling och fritidscykling​​.

Tips på hur man väljer rätt storlek och modell

 • Ramstorlek: Det är viktigt att välja rätt ramstorlek för optimal komfort och prestanda. Vi erbjuder hjälp för att hitta rätt storlek på dam- och herrcyklar​​​​.
 • Personanpassning: Både dam- och herrcyklar kan anpassas efter individuella behov och preferenser, inklusive val av färger, växlar och tillbehör​​​​.

Specialcyklar: Från Mountainbikes till Christiania Bikes

Översikt av specialcyklar som mountainbikes, racercyklar och Christiania Bikes

 • Mountainbikes (MTB): Vi har en variation av MTB-modeller för alla nivåer, från nybörjare till erfarna cyklister. Vi erbjuder olika typer av MTB, inklusive cross country, trail, all mountain, enduro och downhill cyklar, alla anpassade för olika terrängtyper och cykelupplevelser​​​​.
 • Christiania Bikes: Dessa populära lådcyklar är kända för sin robusta konstruktion och högkvalitativa material. De är idealiska för transport av barn, husdjur och varor, och erbjuder en hållbar och miljövänlig transportlösning. Christiania Bikes kan också skräddarsys efter individuella behov och preferenser​​.

Tips för att välja cykel beroende på användarens intressen och behov

 • Användningsområde och behov: Välj en cykeltyp baserat på dina specifika behov, såsom terrängtyp, erfarenhetsnivå, budget och storlek. För MTB finns olika modeller för olika terrängtyper och cykelupplevelser​​​​​​.
 • Anpassning och komfort: Både för MTB och Christiania Bikes är det viktigt att anpassa cykeln efter dina preferenser och behov. Detta kan inkludera val av ramstorlek, komponenter, däck och andra utrustningar​​​​.

Tillbehör som uppskattade julklappar

Lista och beskrivning av populära tillbehör

 • Cykelhjälmar: Vi erbjuder ett noggrant utvalt sortiment av cykelhjälmar som fokuserar på säkerhet, design och användarvänlighet. Vi har hjälmar från kända varumärken som Melon, Bell, Bontrager och Giro. Våra hjälmar är utrustade med avancerade skyddstekniker som MIPS och WaveCel, och finns i en mängd olika färger och mönster​​​​​​​​​​.
 • Cykelbelysning: Vi erbjuder ett sortiment av LED-cykelbelysning för både fram och bak. Vi har lyktor från varumärken som Bontrager och Sigma, och vi erbjuder både vitt och gult ljus för olika cykelmiljöer. Dessutom finns det alternativ för både dynamo- och batteridrivna lampor​​​​​​​​.
 • Barnsitsar: Vi erbjuder cykelbarnstolar för säker och bekväm transport av barn under cykelturer. Alla våra barnstolar granskas noggrant och uppfyller höga kvalitets- och säkerhetskrav​​.

Hur dessa tillbehör ökar säkerheten och komforten

 • Cykelhjälmar: Hjälmarna skyddar mot huvudskador och är utrustade med teknik för att minska rotationskrafter vid olyckor. Deras komfort och stil gör att cyklister mer benägna att använda dem​​​​.
 • Cykelbelysning: God belysning ökar synligheten för cyklister i mörker och dåliga väderförhållanden, vilket är avgörande för säkerheten​​.
 • Barnsitsar: Ger en säker och bekväm lösning för att ta med barn på cykelturer, vilket gör det möjligt för familjer att njuta av cykling tillsammans​​.

DIY-Tillbehör och Personliga Toucher

Idéer för hur man kan ge tillbehör en personlig touch

 • Personliga cykelhjälmar: Välj en cykelhjälm med en design och färg som speglar din personliga stil. Många hjälmar erbjuder möjligheter för anpassning​​.
 • Anpassad cykelbelysning: Välj mellan olika typer av cykelbelysning, inklusive vitt och gult ljus, beroende på cykelmiljön och personliga preferenser​​​​.
 • Unika barnsitsar: Välj en barnsits som inte bara är säker och bekväm, men som också matchar din och ditt barns stil​​.

Underhåll och vård: Ge gåvan av lång livslängd

Vikten av cykelvård och underhåll

Att ge en cykel eller cykeltillbehör i julklapp är bara början. Långvarig glädje och säkerhet kommer från regelbundet underhåll och vård. En välunderhållen cykel erbjuder inte bara en bättre cykelupplevelse utan förlänger också cykelns livslängd. Regelbundet underhåll inkluderar kontroll av däcktryck, bromsar, kedja och växlar.

Produkter för cykelvård och underhåll

För att underlätta detta erbjuder vi en rad produkter för cykelvård och underhåll:

 • Cykelvårdsprodukter: Detta inkluderar rengöringsmedel, smörjmedel och rostskydd för att hålla cykeln i toppskick.
 • Cykelpumpar: En bra cykelpump är avgörande för att hålla däcken vid rätt tryck, vilket förbättrar prestanda och säkerhet.
 • Verktyg för Underhåll: Ett urval av verktyg för grundläggande cykelreparationer och justeringar, vilket gör det möjligt för cyklister att snabbt fixa små problem hemma.

När du väljer julklappar för cyklister är det viktigt att tänka på deras behov och personlighet. En cykel eller ett tillbehör är inte bara en gåva, utan en investering i deras passion och livsstil. Genom att inkludera produkter för underhåll och vård, ger du inte bara en gåva utan också omtanke för deras säkerhet och cykelns livslängd.

Vi uppmanar våra läsare att bläddra i vår webbshops utbud för att utforska vårt omfattande sortiment av cyklar, tillbehör och underhållsprodukter. Oavsett om det är för en passionerad mountainbike-entusiast, en stadspendlare eller en familj som älskar söndagscykelturer, har vi något för alla. Så ge bort något som håller, och låt julens glädje rulla vidare långt efter helgdagarna. Hitta den perfekta julklappen för varje cyklist på din lista!

Storleksguide

Er sittposition på cykeln påverkas av kroppslängd, hur Ni cyklar och typ av cykel. Om Ni inte har tidigare erfarenheter av att välja storlek rekommenderar vi att du rådgör med oss eller besöker en butik och prov cykla innan beställning. Nedan följer lite hjälp om vilken storlek Ni skall välja, om Ni trots det är osäkra så ring gärna eller maila oss.

Standardcykel/City

Cykelstorlek

Din längd

43 cm

ca 140 - 160 cm

47 cm

ca 150 - 165 cm

51 cm

ca 160 - 180 cm

55 cm

ca 170 - 195 cm

59 cm

ca 185 - 205 cm

60 - 65 cm

ca 190 - 210 cm

Junior

Cykelstorlek

Din längd

12

ca 90 - 105 cm

16

ca 100 - 120 cm

20

ca 115 - 130 cm

24

ca 125 - 150 cm

26

ca 145 cm